Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РИМ - Бургас отбелязва Деня на музеите с две изложби в Етнографската експозиция

РИМ - Бургас отбелязва Деня на музеите с две изложби в Етнографската експозиция

Заглавията на изложбите са “Моят предмет в музея: Българските бежанци в нашата памет” и “Разрушение и съзидание - архитектурното творчество на Колю Фичето”.

Бургаският музей ще отбележи професионалния си празник - 18 май, с две изложби в Етнографската експозиция на ул. “Славянска” 69. Официалното откриване ще се състои от 10:30 часа днес. Заглавията на изложбите са “Моят предмет в музея: Българските бежанци в нашата памет” и  “Разрушение и съзидание - архитектурното творчество на Колю Фичето”.

С тези две експозиции РИМ - Бургас ще отбележи 40 години Международен ден на музеите. Изложбата с предмети на граждани е успешният завършек на първата кампания от инициативата на Регионалния исторически музей “Моят предмет в музея”. Тя цели да приобщи бургазлии към музейното дело за проучване и популяризиране на местната история и култура.

Всеки заинтересован бе поканен да участва с нещо лично в експозиция на определена тема, а първата избрана бе “Българските бежанци в нашата памет”.  Граждани от цяла Бургаска област донесоха предмети в Етнографския музей и споделиха историята на родовете си, а музейните работници вече са подбрали най-интересните от тях. Предметите ще останат в изложбената зала до края на месец май.

Изложбата “Разрушение и съзидание – архитектурното творчество на Колю Фичето” гостува в Етнографския музей по покана на Регионален академичен център Бургас и ще бъде открита от проф. Севдалина Турманова – зам.-областен управител на област Бургас. Тя е дело на Регионален академичен център Враца, Института по математика и информатика при БАН и Регионалния исторически музей във Велико Търново.

Двете изложби може да видите и  в Нощта на музеите - 20 май (събота). 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега