Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разследват областния управител за злоупотреба с власт

Разследват областния управител за злоупотреба с власт

Със свое постановление от 18-ти септември 2014г. Бургаската окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу областния управител Павел Маринов. Той е обвинен чл.282, ал.2 вр. ал.1 от НК, за това, че е поставил служебното си положение в услуга на частни интереси.Областният управител е обвинен в извършването на длъжностно престъпление заради неправомерна намеса в спор между две юридически лица, в резултат на което са присвоени 42 дка в Северната промишлена зона на Бургас.

Със  свое постановление от 18-ти  септември 2014г. Бургаската окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу областния управител Павел Маринов. Той е обвинен чл.282, ал.2 вр. ал.1 от НК, за това, че е поставил служебното си положение в услуга на частни интереси.Областният управител е обвинен в извършването на длъжностно престъпление заради неправомерна намеса в спор между две юридически лица, в резултат на което са присвоени 42 дка в Северната промишлена зона на Бургас.

По случая е извършена  предварителна проверка от „Икономическа полиция“ към ОД на МВР в Бургас. Според прокуратурата Маринов е използвал поста си, за да набави облага на фирма  „Бутед” АД и да причини вреда на „Сентрал парк Бургас” ЕООД, като съставил заповед, с която отменил извършената с две предходни заповеди на Областен управител на гр. Бургас корекция в Акт за частна държавна собственост №2150/07.11.1997 г. и отписване от регистрите за държавна собственост в полза на „Сентрал парк Бургас” ЕООД на имоти,  представляващи сгради, като с деянието са могли да настъпят немаловажни вредни последици.Наказателното производство срещу Маринов започва след сигнал до прокуратурата от „Сентрал парк Бургас“ ЕООД.От фирмата са закупили бившата държавна складова база на РКС „Черноморие” в Северната промишлена зона на Бургас, популярна в града под названието „Яйцекоп”. 

Скандалът се завихрил, когато дружеството решило да дари на общината голям парцел от собствеността си. Тогава Маринов с административен акт стопирал това намерение, като така той отменил два от актовете на предшественика си Константин Гребенаров. На 21.02.2014 г Административният съд в Бургас /БАС/ отменя заповедта на Павел Маринов. Обявява я за незаконосъобразна - индивидуален акт, извършен по инициатива на частна заинтересована фирма, без да са спазени правните норми и без административно производство с всички съпровождащи го действия. 

На 27.05.2014 г., след обжалване на последното решение на БАС, Върховният административен съд /ВАС/ слага „точка” на спора:„Решение №9016 на ВАС: ОСТАВЯ В СИЛА решение № 251 от 21.02.2014 г. по адм.дело №2110 от 2013 г. на Административния съд – Бургас.  ОСЪЖДА Областна администрация – гр.Бургас да заплати на „Сентрал парк Бургас” ЕООД – гр. Бургас сумата от 600/шестстотин/ лева, представляваща разноски за касационната инстанция.”За прилагането на закона сега „Сентрал парк” разчитали на прокуратурата. На разследващите органи бил даден двумесечен срок. Полицията вече била разпитала служители на Областната администрация, предстои те да дадат показания пред съдия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега