Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родителите на 327 бургаски младежи не желаят да запишат децата си в училище

Родителите на 327 бургаски младежи не желаят да запишат децата си в училище

Екип от експерти обходи домовете на 1 188 деца от региона, отпаднали от образователната система.

В рамките на 10 дни експерти от държавни, общински и образователни институции посетиха на терен 1 188 деца и ученици в област Бургас, отпаднали от образователната система. В следствие на проведената кампания върнати и записани в училище/детска градина са 134 деца и ученици.

327 е броят на младежите, чиито родители изразяват нежелание да запишат децата си в образователна институция, информират от Областна администрация. Причините за отказа са комплексни – нисък социален и битов статут, влошено здравословно състояние на децата (деца със силно изразени физически и ментални увреждания), желание за самостоятелно домашно обучение, финансови причини.

От общо 1 188 адреса, които са посетили експертите – 185 деца и ученици не са намерени на посочения адрес, а 542 е броят на живеещите в чужбина. Точно отпадналите ученици със статут „чужбина” са били акцент на работна среща провела се в Областна администрация Бургас. В нея участие са взели областният управител Вълчо Чолаков, заместникът му Севдалина Турманова, представители на РУО-Бургас, ОДМВР, ДСП, общински администрации.

По информация на ОДМВР от 3308 деца и ученици със статут „в чужбина”, 898 са се върнали трайно в страната. Всички те са били включени в общия списък на децата и учениците, които експертите са посетили преди началото на новата учебна година.

Кампанията за връщане учениците в класните стаи се провежда в цялата страна за трета поредна година. Тя е част от работата на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, създаден с Решение на Министерски съвет.

По думите на специалистите, част от 59-те екипа, които обхождат различните адреси в област Бургас, работата с  групата „отпаднали от образователната система деца и ученици” е трудна, изисква висок професионализъм, но удовлетворението дори едно дете да има възможността да продължи образователния си път е огромно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега