Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Русинова: Микрокредитирането на нови бизнеси и социални предприятия увеличава заетостта

Русинова: Микрокредитирането на нови бизнеси и социални предприятия увеличава заетостта

Министърът на труда припомни, че очакванията в плана „Юнкер“ са в Европейския съюз да бъдат създадени 1,4 милиона работни места.

Микрокредитирането на малки стартиращи фирми и подкрепата на социалното предприемачество са двете ключови сфери, които могат да доведат до увеличаване на заетостта. Това заяви министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по време дискусия на тема "Планът Юнкер - възможности и резултати", организирана от КРИБ. 

"Това беше причината 107 млн. лева от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ да бъдат насочени към Фонда на фондовете. От тях 35 млн. лева са за подкрепа на стартиращи или функциониращи от не повече от две години микро и малки предприятия. Те могат да получат нисколихвени кредити от 5000 до 50 000 лева", обясни още министърът на труда.

Русинова добави, че 12 млн. лева са насочени към младежите до 29 г., които имат желание да стартират собствен бизнес. Даваме доста широка възможност на търговски предприятия, на финансиращи институции да участват във формите за микрокредитиране. Целта е широк кръг от потенциални участници да предоставят тези схеми, каза министър Русинова. 

Като друга важна тема тя посочи подкрепата на социалното предприемачество и развиването на социалната икономика в България. През предишния програмен период бяха създадени над 300 социални предприятия, подкрепени и от местните власти, неправителствения сектор и частния бизнес.

Министърът на труда припомни, че очакванията в плана „Юнкер“ са в Европейския съюз да бъдат създадени 1,4 милиона работни места.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега