Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спецполицаи удариха кюрдски канал за мигранти през България към Западна Европа

Спецполицаи удариха кюрдски канал за мигранти през България към Западна Европа

Властите издирват участник, успял да се укрие.

Служители на ГДБОП и ГДНП неутрализираха кюрдски канал за мигранти през България към Западна Европа, информират от пресцентъра на МВР. Общо шестима участници в организираната престъпна група са задържани, като срещу тях са повдигнати обвинения. Издирва се седми, който успял да се укрие.

Според събраните първоначални данни групата е била организирана и водена от кюрди (трима от които са сред обвинените) и е превеждала през българската територия кюрди от Ирак, Иран и Сирия по посока Сърбия или Румъния. Крайната дестинацията на канала са били страни от Западна Европа.

Схемата била следната - мигрантите пристигали от Турция нелегално през зелена граница или в тайници на международни автобуси и камиони. На уречени места участници в групата ги посрещали с автомобили, откарвали ги в София и ги настанявали по квартири срещу 20 лв. на ден на човек. Таксата за превеждането от Турция до София била по 2000 евро всеки, като част от парите за „услугата“ са „превеждани“ по арабска система. Към Сърбия или Румъния мигрантите били транспортирани на малки групи от по 7-8 човека, където ги поемали местни каналджии.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четирима от участниците в групата е наложено задържане до 72 часа. На 17 декември т.г.  Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка „задържане под стража“ и за четиримата. На другите двама обвинени са наложени парични гаранции. Предстои предявяване на обвиненията и на седмия участник, след като бъде задържан.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега