Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Трима служители на Митница Бургас са обвинени за получаване на подкупи

Трима служители на Митница Бургас са обвинени за получаване на подкупи

Точната сума на подкупите, които служителите са получили е в процес на уточняване.

Трима служители на Митница Бургас са обвинени за получаване на подкупи, информират от пресцентъра на МВР. Те са задържани на 20 юни т.г. при специализирана операция на ГДБОП, реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура. Точната сума на подкупите, които служителите са получили, предвид огромния брой камиони, преминаващи всекидневно през пункта, е в процес на уточняване.

Срещу тримата са повдигнати обвинения за участие в престъпен сговор за получаване на подкупи. По данни на властите, става дума за служители на Митническо бюро "Нефтохимически комбинат". По първоначални данни, митничарите договорили корупционната схема - искане и получаване на дребни суми от всеки шофьор на автоцистерна, който настоявал да мине бързо през пункта, в началото на миналата година.  В рамките на разследването са разпитани десетки свидетели, имащи отношение към корупционната практика.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двама от обвинените е наложено прокурорско задържане. На третия участник в престъпния сговор (престъпление по чл. 321, ал. 6) е наложена парична гаранция. Днес  Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд да наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двамата задържани митнически служители заради наличие на опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега