Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Убийцата на Алекс от Поморие: Съжалявам за нея, беше прекрасно дете

Убийцата на Алекс от Поморие: Съжалявам за нея, беше прекрасно дете

Днес в Бургаския апелативен съд влезе делото срещу Атанаска Георгиева. Тя бе призната за виновна в убийството на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие и получи доживотен затвор в началото на март, след едно от най-нажежените дела в Бургаски окръжен съд.

Днес в Бургаския апелативен съд влезе делото срещу Атанаска Георгиева. Тя бе призната за виновна в убийството на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие и получи доживотен затвор в началото на март, след едно от най-нажежените дела в Бургаски окръжен съд. По време на днешното заседание, Георгиева за първи път се обърна към родителите на убитото дете.

"Много съжалявам за Алекс, тя беше прекрасно дете. Не съм я познавала много добре, но от малкото си контакти с нея имам добри впечатления", каза признатата за виновна Атанаска, която продължава да поддържа тезата си, че друг е отговорен за смъртта на 8-годишното момиченце.

Тя помоли съда за справедливо решение, обяснявайки, че не е била разпитана за това, което знае по случая, пише в-к "24 часа". В края на словото си, Георгиева даде собственоръчно изписано писмо на съдията Георги Кошничаров. Адвокатът й отрече да знае какво е съдържанието на двете страници.

Апелативният прокурор Иванка Козарова поиска доживотен затвор без право на замяна. Към искането на прокуратурата се присъедини и адвокатът на родителите на Алекс. Представителят на държавното обвинение подчерта, че 8-годишното момиченце е било убито по изключително жесток начин.

Момиченцето се е мъчило от 3 до 5 минути, напълно съзнавайки какво се случва. Подобно убийство - с асфикция - е много по-жестоко от обикновено убийство, коментира прокурор Козарова. Агонията на детето е била наблюдавана бездушно от Атанаска, която часове след това стояла до трупа на детето, размишлявайки как да отърве наказание.

Според защитата на Атанаска обаче авторството на деянието не е доказано. Защитната теза е, че тялото на детето е пренесено в квартирата на Атанаска, докато тя е била на разпит в полицията.

Апелативният съд ще се произнесе в срок до 30 дни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега