Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Удостояват с Почетна значка на Община Бургас момчетата, помогнали на обрана жена

Удостояват с Почетна значка на Община Бургас момчетата, помогнали на обрана жена

След като бяха отличени от директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, смелите Никита и Юрий бяха предложени и за удостояване с Почетна значка на Община Бургас.

След като бяха отличени от директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, смелите Никита и Юрий бяха предложени и за удостояване с Почетна значка на Община Бургас. Вносител на предложението е общинският съветник Георги Дракалиев, а поводът е помощта, която двамата тийнейджъри оказаха на млада пловдивчанка, която стана жертва на кражба навръх 8 март.

Припомняме Ви, че 16-годишните Никита Соловьов, ученик в СУ „Димчо Дебелянов“, и Юрий Атанасов, учащ в ГЧЕ“Васил Левски“, се притекоха на помощ на изпадналата в беда жена, отиваща да празнува 8-ми март. Момчетата подгониха крадец, издърпал дамската й чанта, и върнаха на младата пловдивчанка вещите й.

Младежите забелязали посоката, в която побягнал нападателя й, и го последвали, като на бул. “Демокрация“ установили, че се е скрил под сребрист джип. Те успели да го извадят изпод автомобила и да отнемат със сила ограбената чанта. В този момент двамата осъзнали, че непознатият може да е въоръжен и да ги нападне. Използвайки временното им колебание, нападателят се отскубнал и успял да избяга, но без чантата, която била върната на потърпевшата.

"Тяхната адекватна и смела реакция, безспорно, заслужава адмирации и поощряване. В Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас е предвидена възможност, в случаи на “проявени героизъм, себеотрицание, гражданска чест и доблест”, заслужилите да бъдат удостоявани с Почетна значка на Община Бургас. Именно такива действия трябва да служат за добър пример на младото поколение, затова считам, че е необходимо двамата да бъдат отличени и от Общински съвет-Бургас", пише в докладната си съветникът Дракалиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега