Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски деца направиха Революция в храненето в Кулинарен клуб "Амко"

Бургаски деца направиха Революция в храненето в Кулинарен клуб "Амко"

Малчуганите научиха кой зеленчук за какво е полезен и как да разпознават благотворните ефекти за здравето по цветовете на продуктите.

16 бургаски деца направиха Революция в храненето, заедно с нутрициониста Елена Терзиева и екипа на най новия кулинарен клуб в Бургас - „Амко“. Малчуганите научиха кой зеленчук за какво е полезен и как да разпознават благотворните ефекти за здравето по цветовете на продуктите. Те откриха и защо е важно да консумират ядки и семена и как да съчетават зеленчуците, за да се хранят балансирано и пълноценно.

Под мотото „Не яж „боклуци“, яж зеленчуци“ децата и техните родители откриха, че приготвянето на полезни ястия от пресни продукти никак не е трудно, а готовите порции са също толкова апетитни, колкото и популярните „джънк фууд“ храни. За разлика от вредните пици и дюнери обаче салатите дават сили и енергия, подсилват имунитета и се грижат за здравето на очите, сърцето, мускулите и мозъка.

Под вещото ръководство на Терзиева, участниците в работилницата приготвиха апетитна салата с киноа и нахут в бурканче, която подправиха с дресинг от зехтин, лимонов сок и сол. След това измайсториха здравословен зеленчуков дюнер, подправен с прясно приготвен хумус. По-смелите деца не се подвоумиха да прибавят и плодове към рецептите си, а повечето от тях с апетит си похапнаха готовите порции.

Безспорен фаворит сред малчуганите се оказа сладоледът от пресни плодове и бадемово мляко. Без грам захар и мазнини, освежаващият десерт вероятно ще влезе в домовете на много от участниците в днешната кулинарна революция. Още при приготвянето на сладоледа децата вече задаваха въпроси какви други плодове биха могли да добавят към рецептата.

Работилничката на „Амко“ бе посветена на днешния Ден на революцията в храненето (18 май 2019 г.). Освен това обаче събитието представляваше и своеобразно откриване на клуба, който ще посреща малки и големи хоби готвачи от Бургас за различни демонстрации, обучения, семинари и други кулинарни приключения.

В Кулинарен клуб „Амко“ ще се организират и рождени дни и тиймбилдинги. Екипът обещава да изненада бургазлии с много гостуващи шеф готвачи и нутриционисти. А целта е една – да сготвим заедно, да се позабавляваме и да превърнем здравословното хранене в наше ежедневие.

Още снимки от Деня на революция в храненето можете да откриете във Facebook страницата на "Амко".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега