Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чаша - две кафе на ден ни пазят от проблеми със зрението

Чаша - две кафе на ден ни пазят от проблеми със зрението

Един от антиоксидантите, съдържащи се в кафеените зърна – хлорогенната киселина, предпазва очната ретина от деградация.

Изследване в сферата на здравословното хранене ще зарадва любителите на кафето и кофеина. Учени от Нюйоркския университет Корнел откриха още един полезен ефект от консумацията на кафе, съобщава „Medical News Today“. Един от антиоксидантите, съдържащи се в кафеените зърна – хлорогенната киселина, предпазва очната ретина от деградация.

Екипът американски учени провели изследване, включващо лабораторни мишки, подложени на предварителни процедури, оказващи ефект върху целостта на ретината им. След това, обектите били третирани с кафеен екстракт и хлорогенна киселина. Резултатите убедително потвърдили теорията, че въпросните вещества забавят увреждането на невроните. „Това изследване показва, че хлорогенната киселина и кафееният екстракт отговарят за забавянето на невронния разпад. Следователно, консумацията на кафе може да донесе и допълнителни положителни ефекти върху здравето, предотвратявайки увреждания на ретината“, обясняват специалистите.

Освен това, приемането на хлорогенна киселина е свързано и с други положителни ефекти върху човешкото здраве –включително намаляне на телесното тегло, както и на кръвното налягане. Освен това, друго изследване показва, че поради сходни причини, кафето помага и за превенция на диабет и други заболявания от този тип.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега