Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До 2020-а ще пътуваме по нови 635 км. автомагистрали

До 2020-а ще пътуваме по нови 635 км. автомагистрали

Сред приоритетите на правителството е завършването на автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Марица“, „Черно море“ и „Калотина“. Това предвижда Стратегията за развитие на пътната инфраструктура и Средносрочната оперативна програма за изпълнението й до 2022 г., приети от Министерския съвет.

До 2020-а година ще пътуваме по нови 635 километра автомагистрали. Сред приоритетите на правителството е  завършването на автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Марица“, „Черно море“ и „Калотина“. Това предвижда Стратегията за развитие на пътната инфраструктура и Средносрочната оперативна програма за изпълнението й до 2022 г., приети от Министерския съвет. В плана за следващите 5 години влизат и 17 000 километра рехабилитирани пътища от I, II и III клас.

Освен  списък с приоритетни проекти, финансов план ипрограми за развитие на транспортната инфраструктура, Стратегията съдържаанализ на състоянието на републиканската и общинска пътна мрежа, общатадължина, амортизационно състояние, състоянието на пътните съоръжения,статистика и прогноза за трафика и интензивност на движението. Тя набелязва инужните законови промени, които да са в съответствие с увеличения брой намоторните превозни средства, тяхната товароносимост, както и нарасналиятранзитен трафик, след приемането ни в ЕС.

Основните цели на Стратегията са:

-развитие на устойчива пътна инфраструктура;

- интегрирането й в европейскататранспортна система;

- постигане на висока безопасност и ефективно управление напътния сектор.

Документът е ключов за развитиетона пътната инфраструктура в България през настоящия програмен период на ЕС,ускоряване на регионалното сближаване, устойчиво развитие на икономиката и подобряване на състоянието на околната среда.

Програмата представлява исвоеобразна  платформа за координация иконцентрация на ресурси, включително международни финансови споразумения. Такаще се постигне максимален ефект от средствата, инвестирани в поддръжката,рехабилитацията и развитието  на пътищатав България. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега