Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГДБОП свали пиратски сайт за нелегално разпространение на електронни книги

ГДБОП свали пиратски сайт за нелегално разпространение на електронни книги

Сред публикуваните издания има заглавия на Стивън Хокинг, Клариса Пинкола Естес и Мичио Каку.

ГДБОП свали пиратски сайт за нелегално разпространение на електронни книги. Сред публикуваните издания има заглавия на Стивън Хокинг, Клариса Пинкола Естес и Мичио Каку.

Акцията е реализирана на територията на София, Варна и с. Лесковдол, Софийска област. Претърсени са общо четири адреса. Преустановен е и достъпът до домейн "spiralata.net". Прекратено е и незаконното до този момент разпространение и достъп до редица литературни произведения, обекти на чужди авторски права, като: „Физика на невъзможното“ „Паралелни светове“  и „Бъдещето на човечеството“ от Мичио Каку; „Магията на подреждането“ от Мари Кондо; „Кратка история на времето“ от Стивън Хокинг; „По-кратка история на времето“ от Стивън Хокинг и Ленард Млодинов; „Седемте духовни закона на успеха“ и  „Спонтанното удовлетворение на желанията“ от Дийпак Чопра; „Боговете още са тук“ от Ерих фон Деникен; „Отровните родители“ от Сюзън Форуърд; „Бягащата с вълци“ от Клариса Пинкола Естес; „Селестинското пророчество“ и «Десетото откровение“ от Джеймс Редфийлд; „Лечение на организма със собствени сили“ от Сергей Филонов и други.

В рамките на разследването е установено, че след достъпване на сайта, същият е предоставял възможност на посетителите за безплатно сваляне в електронен формат на всяко едно от качените в него произведения, преведени на български език.  От ГДБОП съветват гражданите при наличие на интерес към дадено литературно произведение да достъпват интернет страниците на съответните издателските къщи, притежаващи права за разпространение. Това от своя страна гарантира на онлайн потребителите високо качество на търсената услуга, както и избягване на възможността за заразяване на компютърната им конфигурация със зловреден код при изтегляне на файлове от случайни интернет сайтове.

През последните три години страната ни бе извадена от негативния наблюдателен списък „Специален 301“ на Департамента по търговия на САЩ като резултат от координираните съвместните действия между МВР и Прокуратурата за противодействие на този вид престъпна дейност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега