Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Голям тумор с рядка локализация премахнаха съдовите хирурзи в МБАЛ "Дева Мария"

Голям тумор с рядка локализация премахнаха съдовите хирурзи в МБАЛ "Дева Мария"

Пациент на 81 години е спасен в МБАЛ „Дева Мария“ след сложна операция. Голям тумор, инфилтриращ /прорастващ/ тъканите в съдово-нервния сноп на десния крак и корема, успешно премахна екипът на проф. Тодор Захариев д.м.н., в който, освен него участват д-р Борислав Денчев д.м., д-р Галин Желев и д-р Тодор Драганов.

Пациент на 81 години е спасен вМБАЛ „Дева Мария“ след сложна операция. Голям тумор, инфилтриращ /прорастващ/тъканите в съдово-нервния сноп на десния крак и корема, успешно премахна екипътна проф. Тодор Захариев д.м.н., в който, освен него участват д-р БориславДенчев д.м., д-р Галин Желев и д-р Тодор Драганов.

Туморът е с много рядкалокализация и голям размер – диаметър 20 см.Сложността на операцията сезаключава във факта, че отделянето на тази голяма маса, около килограм иполовина, не е възможно, тъй като интимно с нея са сраснали съдовете, хранещикрайника. При случайно нараняване на съдовете, изходът за пациента би билфатален. „Ние първо намираме всички съдове, осигуряваме контрол, за да нямакървене и след това работим по премахване на тумора“, коментират съдовитехирурзи от оперативния екип.

Професионализмът на медиците отМБАЛ „Дева Мария“ допринася за отстраняването изцяло на туморната маса, коетоот своя страна премахва компресията, която е създавала. Въпреки факта, ченастоящата операция не се покрива от съдови клинични пътеки, тя се извършва вотделението по съдова хирургия, поради причината, че съдовете  са вътре в самия тумор и няма как друг да гооперира, за да не се получи животозастрашаващо кървене.Пациентът е в тежко общосъстояние. Предстои да се изясни дали това е сарком, както смята оперативнияекип.

Туморът е нараствал продължителновреме, но близките са потърсили помощ в  доста късен етап. По-ранно откриване биулеснило работата на операторите, тогава състоянието и операцията не биха билитолкова сложни. Болният и  неговитеблизки идват в болницата след спонтанно кървене на тумора. Веднага постъпва вотделението по съдова хирургия, след което се предприема операцията. Специалистите от отделението поСъдова хирургия в МБАЛ „Дева Мария“ съветват още при първи симптоми на болка и подутинана засегнатия крайник да се търси консултация със специалист, който не езадължително да е съдов хирург.

Отделение работи от началото на2011 с постоянен съдово-хирургичен екип под ръководството на проф. ТодорЗахариев д.м.н. В болницата успешно се прилагат както конвенционални, така и съдовиметоди за лечение на артериални и венозни заболявания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега