Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изплащат на земеделските стопани близо 700 млн. лв. до края на годината

Изплащат на земеделските стопани близо 700 млн. лв. до края на годината

Следващата седмица предстои да бъде публикуван индикативният график за всички плащания към земеделските производители до края на годината.

Земеделските производители да получат близо 700 млн. лв. през декември т.г. е цел, по която Министерството на земеделието и храните работи активно съвместно с Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Това стана ясно на днешната среща на премиера акад. Николай Денков с представители на зърнопроизводителите. В разговора участваха също министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, изпълнителните директори на ДФЗ и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) - Георги Тахов и Светлозар Патарински, както и директорът на Агенция „Митници“ Павел Тонев. 

Следващата седмица предстои да бъде публикуван индикативният график за всички плащания към земеделските производители до края на годината. Най-голямото плащане, в размер на близо 700 млн. лв., е по интервенцията „Основно подпомагане на доходите за устойчивост“ от Кампания 2023, което замества Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). От понеделник, 6 ноември, всеки кандидатствал за подпомагане по директни плащания за Кампания 2023 ще получи по имейл информация за резултата от мониторинга на площите си. Стопаните ще могат да се запознаят с резултатите и да преценят дали да подадат възражение в 14-дневен срок чрез Системата за електронно услуги (СЕУ), или да оттеглят парцела си.

В хода на срещата зърнопроизводителите представиха пакет от мерки и предложения, които според тях ще помогнат както организацията, така и начина на работа в сектора. Премиерът акад. Денков приветства конструктивния подход и увери, че правителството е готово да влезе в експертен разговор по всяко едно от предложенията, така че да се изработят най-ефективните решения в дългосрочен план.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега