Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Каварна: Наложихме частично бедствено положение, за да избегнем екокатастрофа

Кметът на Каварна: Наложихме частично бедствено положение, за да избегнем екокатастрофа

"Работата не спря да върви. Снощи до 2 ч. работата продължи, подготвени сме и за спасяване на хора", каза кметът на Каварна.

Частичното бедствено положение в областта Яйлата е въведено заради лошото време и желанието на екипажа да се евакуира, както и заради опазването на околната среда, за да не се случи екокатастрофа. Това заяви на брифинг пред медиите кметът на Каварна Елена Балтаджиева, съобщава Труд.

"Работата не спря да върви. Снощи до 2 ч. работата продължи, подготвени сме и за спасяване на хора", каза кметът на Каварна.  "Работи се по 2 аспекта - недопускане на жертви и проблеми с екипажа. Създадена е готовност за действия с вертолет. 

"Не е вярно, че е започнала евакуация на хора от кораба. 9 човека са на кораба. Ако се достигне до необходимост на евакуация тя трябва да бъде не повече от 20-30 минути. Хората могат да се изведат и да им се осигурят прегледи. за да се случи това, е необходимо съгласие на корабособственика. Екипажът е в безопасност и не е необходимо напускането на кораба", добави областният управител. 

"Корабособственикът е уверил, че екипажът е в безопасност и не е необходимо напускането на кораба. В момента екипажът е осигурен с храна и вода, и нямат проблеми", допълни той.

"Трябваше да работим в много лошо време. Липсата на опит и на неподходяща техника не даде възможност да се завърши успешно първият етап на операцията. Не беше сменен грайфера на крана, откъдето се получи изтичането и операцията беше прекратена", каза той.

"Разработен е план за следващия етап по изваждане на кораба от мястото, където е. Предприели сме мерки, разтоварванането ще се извърши с плавателни средства", каза той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега