Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Контролните органи с общи усилия в борбата срещу незаконната продажба на горива

Контролните органи с общи усилия в борбата срещу незаконната продажба на горива

На организирана от НАП среща представители на всички контролни органи се договориха да обединят усилията си в борбата срещу злоупотребите и незаконните практики в търговията с течни горива. В дискусията участие взеха представители на НАП, Агенция „Митници“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Български институт по метрология, Държавна агенция за метрологичен и технически контрол, както и на Българска петролна и газова асоциация.

На организирана от НАП среща представители на всички контролниоргани се договориха да обединят усилията си в борбата срещу злоупотребите инезаконните практики в търговията с течни горива. В дискусията участие взехапредставители на НАП, Агенция „Митници“, Главна дирекция „Пожарна безопасност изащита на населението“, Български институт по метрология, Държавна агенция заметрологичен и технически контрол, както и на Българска петролна и газоваасоциация.

Заместник-изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова подчерта, че е много важновсички отговорни институции да подобрят координацията помежду си, така че да сепрекратят порочните практики в сектора, за да бъдат спрени загубите, коитотърпи бюджетът. Представителите на институциите се обединиха около мнението, чев последните няколко години са предприети действия за засилване на сътрудничествотомежду различните контролни органи, но и че е необходимо то да бъде допълнителноподсилено.

На срещата бяха представени случаи на незаконни практики, които занякои от ведомствата не представляват проблем, но се оказват незаконни отгледна точка на друг контролен орган. Експертите от НАП дадоха примери заподобен случаи на продажба от мобилна цистерна с монтирана електронна система сфискална памет на стационарен обект с дистанционна връзка с НАП, който отфискална гледна точка няма нарушения, но в същото време  е в противоречие с редица разпоредби вобластта на планирането и проектирането, строителството и др.            

В краяна срещата беше решено да бъде свикана междуведомствена работна група, която данаправи преглед на законодателството, регулиращо търговията с течни горива, зада се набележат мерки за съвместни действия. Заместник-изпълнителният директорна НАП Галя Димитрова подчерта, че с общите усилия на всички контролниоргани, подобряване на координацията и подробни указания, могат да се решатпо-голяма част от проблемите с незаконната продажба на горива и да се прекратятпорочните практики, с които се ощетява бюджета.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега