Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лятната фигура се извайва още през зимата

Лятната фигура се извайва още през зимата

Диетолозите и спортните треньори предупреждават: Лятната фигура се извайва още през зимата.

Диетолозите и спортните треньори предупреждават: Лятната фигура се извайва още през зимата. Освен да си върнете препразничните килограми, следновогодишните програми имат за цел и да подобрят цялостния ви жизнен тонус, особено преди сезона на гриповете.Що се отнася до диетата, специалистите съветват – не се подлагайте на твърде резки промени и драстични режими. Вместо това въведете в ред хранителните си навици. 

В началото със сигурност ще усещате глад – това не трябва да ви притеснява. При промяна в режима на хранене това е напълно нормално.След няколко дни обаче, ще започнете да се усещате по-малко гладни, по-рядко. В същото време, предупреждават диетолозите, липсата на глад не трябва да означава прескачане на хранения. Клишето, че закуската е най-важното хранене на деня, е всъщност напълно вярно. Правилата на здравословното хранене повеляват да започваме деня си с обилна закуска, която да ни осигури необходимата енергия.

В случай, че сутрин не усещате глад, започнете да си създавате навици да закусвате като изместите вечерята си в ранния следобед. Според специалистите това ще събуди апетита ви на следващата сутрин.Не бива да забравяте и тренировките. Повечето от нас се плашат, че ниските температури навън ще им докарат настинка. Всъщност това мит, който треньорите отдавна са развенчали. 

Добрата тренировка, последвана от ободряващ душ, всъщност калява организма и подсилва имунната система.В никакъв случай обаче не прекалявайте с тренировките. Желанието бързо да се отървете от коледните килца може да ви подтиква да натоварвате тялото си твърде много. Балансираното натоварване е по-добрият избор от свръхтренировките, които ви оставят без дъх. Осигурете си и поне един почивен ден в седмицата, за да избегнете преумората и обратния ефект.

Накрая, но не на последно място, осигурете си достатъчно време за пълноценен сън. Независимо дали са ви необходими 4 или 9 часа, за да си отпочинете, нека това време да не се съкращава или увеличава. Режимът на сън е също толкова важен за организма, колкото и храненето и спорта.Балансираната диета, времето за физическо натоварване и почивка са ключът не само към красивата фигура, но и към доброто здраве. 

Добра идея е да въведете режима едновременно с приятели и познати. Спортния хъс и съревнованието ще ви мотивират, а и какво по-добро от това да съчетаете полезното с приятното – хем ще прекарвате време с близките си, хем заедно ще се научите да живеете здравословно.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега