Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Любен Дилов: Висшето образование в Бургас е не само национална задача, а наднационална /Снимки/

Любен Дилов: Висшето образование в Бургас е не само национална задача, а наднационална /Снимки/

По думите му "хората са абсолютно всичко и Бургас през последните години доказа, че хора с правилната мотивация могат да направят нещо, което само преди десетилетие ни се струваше невероятно да се случи". Според Дилов най-големият ангажимент, който всеки кандидат депутат трябва да поеме е инвестицията в хора.

Висшето образование в Бургас е не само национална задача, а наднационална. Това е най-големият град на югоизточна Европа, портал към Азия, и тук трябва да имаме висши училища по аутсорсинг и яхтинг технологии, трябва да имаме висша хуманитаристика, свързана с конкретните ни съседи, с които ще търгуваме... ние трябва да сме подготвени за това да бъдем големия търговски център към Азия на обединения Европейски съюз, защото Турция, по всичко личи, скоро няма да бъде член на този съюз". Това коментира водачът на бургаската листа на коалиция ГЕРБ - СДС за предстоящия вот при официалния старт на кампанията в морския град.

По думите му "хората са абсолютно всичко и Бургас през последните години доказа, че хора с правилната мотивация могат да направят нещо, което само преди десетилетие ни се струваше невероятно да се случи".  Според Дилов най-големият ангажимент, който всеки кандидат депутат трябва да поеме е инвестицията в хора.


"Инвестицията в хора, освен през здравеопазване, през инфраструктура..., минава през образование. Бургас има изключителни постижения в началното и средно образование, което го поставя категорично на челно място в страната, но е доста зле във висшето. Отварянето само на един медицински факултет изобщо не е достатъчно", коментира още Дилов и допълни че ще лобира, за да може на всички да стане ясно, че образованието е наднационална задача.

Излизаме с много силен отбор и с ангажименти за реално осъществими проекти за региона.  Това каза от своя страна областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.


"В бургаската листа имаме представители на младежки организации и представители на изключително експертно ниво. Винаги сме си изпълнявали обещанията и най-вече обещанията, които поемаме към бургазлии и избирателите от областта. Ние винаги излизаме с местна кампания, с местни ангажименти - не само на думи. С експертизата, с която излизаме като кандидати, с ангажиментите, които поемаме и с това, което сме изпълнили през годините, амбицията ни е да запазим това представителство, което е от 6 народни представителя от Бургаско, а защо не и да го надградим", коментира още той.
 
Освен развитие на висшето образование, сред основни приоритети в програмата на коалиция ГЕРБ-СДС за Бургаска област се откроиха повишаване на доходите, рестарт на програмата за саниране и изграждане на детска болница.  „За да се случат тези проекти, трябва да има можещи и компетентни хора. Убеден съм, че кандидат-депутатите от ГЕРБ ще се борят със зъби и нокти това което са обещали да се случи. Няма време за губене, ние не само трябва да гоним Европа, а и да изпреварваме другите градове, ако искаме Бургас да е град на младите хора, на можещите, на бохемите.“, каза кметът Димитър Николов.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега