Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МБАЛ Поморие ще търси европари за подмяна на отоплителната система

МБАЛ Поморие ще търси европари за подмяна на отоплителната система

Проектът е от изключително значение не само за устойчивото развитие на болничната дейност в община Поморие и за подобряване на предлаганите социални услуги в нея, а и за всички останали дейности и отрасли в Поморие.

„Изпълнениена мерки за повишаване на енергийната ефективност в МБАЛ – Поморие” енаименованието на проектното предложение внесено от Община Поморие вМинистерството на енергетиката по Програма BG04„Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, финансирана от Финансовиямеханизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Стойносттана проектното предложение е 858 093 лв. безвъзмездна финансова помощ, ацелта е повишаване на енергийната ефективност в МБАЛ Поморие чрез смяна и реконструкцияна вътрешната отоплителна инсталация в болничното заведение. Съществуващатаотоплителна инсталация е амортизирана и не се използва от 2009 г. Осигуряванетона топлоносител за сградата е от котелно, намиращо се в самостоятелно помещение.

През 2013 година Община Поморие довърши  несанираната част на сградата на болницата иподмени  част от котелната инсталация съссредства по Фонд „Козлодуй”. През изминалата 2014-та година, със средства осигурени от капиталоватапрограма на Община Поморие, беше направен основен ремонт на котелното помещениена стойност 40 хил. лв. и ремонт на част от отоплителната инсталация в АГотделението на стойност 24 570 лв.

Реализиранетона всички планирани проектни дейности ще допринесе за повишаване на енергийнатаефективност на МБАЛ Поморие, като нейните разходи за енергия ще се намалятзначително и ще се подобри качеството на предлаганите услуги иконкурентоспособността на болницата.

До момента голяма част от жителите наобщина Поморие предпочитат дабъдат хоспитализирани в болнични заведения в областния град Бургас, главнозаради незадоволителните условия за престой в местното болнично заведение. По-добритеусловия ще превърнат болницата в предпочитано място за лечение и родилнадейност сред гражданите на общината.

Проектът е от изключително значение несамо за устойчивото развитие на болничната дейност в община Поморие и заподобряване на предлаганите социални услуги в нея, а и за всички останалидейности и отрасли в Поморие.

В социално отношение проектът ще има неоспоримоположително въздействие върху жителите на община Поморие, тъй като МБАЛ Помориее единственото болнично заведение в региона.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега