Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова: Агонията на това вредно за България правителство може да бъде прекратена с избори

Нинова: Агонията на това вредно за България правителство може да бъде прекратена с избори

По думите ѝ това правителство е било създадено порочно, като е предало надеждите и очакванията на стотици хиляди хора за промяна на досегашния модел на управление.

"Нашата позиция е ясна и категорична още от първия ден на съставянето на това правителство. Времето доказва тази позиция, а тя е, че това правителство и това мнозинство са вредни за държавата". Това каза председателят на парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“ Корнелия Нинова по време на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство.

Консултации с парламентарната група на „БСП за България“ от 49-ото Народно събрание

Консултации с парламентарната група на „БСП за България“ от 49-ото Народно събрание

Публикувахте от Румен Радев в Вторник, 12 март 2024 г.


"Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори", каза Нинова.

По думите ѝ това правителство е било създадено порочно, като е предало надеждите и очакванията на стотици хиляди хора за промяна на досегашния модел на управление. Според Нинова това правителство и мнозинство, вместо да се борят с мафията и задкулисието, са ги "изпрали" и узаконили. "Корупцията вече се записва в законите. Самите приоритети на това правителство не са изпълнени. Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни поставя като второстепенна държава в Европейския съюз. Това ни отдалечава от нашата европейска същност“, каза Нинова. По думите ѝ приемането на страната в еврозоната от 1 януари 2025 г. също се отдалечава като възможност, по признание на самите управляващи. "Планът за възстановяване и устойчивост не е ревизиран и крие риск за енергийната стабилност на страната, аргументира се още Нинова. Тя отбеляза, че инфлацията не е намалена и за миналата година е 9,5%. Това са техните приоритети, които не са придвижени", коментира тя.

"Девет месеца посветиха единствено на разпределяне на постовете и властовите позиции в страната. За сметка на това големите проблеми, които стоят пред България, не са дори и помисляни да бъдат решени“, каза още Нинова. Председателят на ПГ на „БСП за България“ посочи, че за тях това са демографска катастрофа, скъпо здравеопазване, ниско качество на образование, доходите на хората. Вече всеки десети работещ е работещ беден, посочи Нинова и добави, че цените са тръгнали нагоре. "Монополи, картели, икономически лобита изсмукват парите на хората, защото се чувстват безнаказани и безконтролни, защото няма институции и държава, която да ги спре и да защити хората", каза тя.

"Пренесоха властта в парламента, но убиха парламентаризма", каза лидерът на социалистите. Според нея качеството на законите е под всякаква критика, приемат се закони на две четения в едно заседание, променят се през ден закони. По думите ѝ това е гаранция за несигурност и нестабилност. "Никой не може да предвижда и програмира действията си – нито бизнеса, нито семейство", смята тя.

"Ако това продължи още девет месеца, това означава още по-голяма несигурност и нестабилност, защото единствената им цел е да разпределят регулаторите, да овладеят съдебната система", смята Нинова. По думите ѝ това гарантира на България и българския народ несигурност, нестабилност и мафията, задкулисието да заемат най-високите постове и да бъдат официализирани, легитимните. "За нас това е неприемливо", добави Нинова.

"Не можем да приемем, че се върна моделът на управление на ГЕРБ и беше "изпран" Бойко Борисов", заяви тя.

"Предсрочни избори са изход от тази ситуация и не виждаме възможност в това Народно събрание да бъде решена някаква друга конфигурация или поне заявявам, че ние няма да участваме в такива", каза още Нинова.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега