Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Още четирима от депутатите на Бареков го напуснаха

Още четирима от депутатите на Бареков го напуснаха

Още четирима народни представители от ББЦ – Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров подадоха оставки като членове на партията и от всички заемани от тях длъжности. Те обаче ще останат част от парламентарната група Български демократичен център.

Още четирима народни представители от ББЦ – СтефанКенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров подадоха оставки каточленове на партията и от всички заемани от тях длъжности. Те обаче ще останат част от парламентарната група Български демократичен център. Четиримата ситръгват от ББЦ доброволно, по реда на чл. 11, ал.1 от устава на партията.

„Оставам в групата, защото съм поелангажимент към избирателите си в област Пазарджик – ще работя, за да изпълняобещанията, които дадох. В групата на БДЦ сме се събрали единомишленици и имамеда свършим много работа”, каза Христо Тодоров. Той и Борислав Иглев са авторина декларацията, с която депутатите обявяват мотивите за действията си.

В нея те заявяват, че основните причини са невъзможността да изпълнят ангажиментаси към избирателите,оказвания върху тях натиск, както и липсата на разграничаване на нивата в политиката и отношенията с партньорите.

"Николай Бареков представясобственото си, често променящо се мнение като наша позиция. Смятаме, челичните битки, внезапните промени в настроението и възгледите на господинБареков, пречат на това да бъдем истински полезни на избирателите си, защототова не дава възможност да изработваме единни позиции и е в нарушение направилника за работа на парламентарната група", пише в декларацията.

В нея се посочва още: "Едно е да си депутат,друго е да си депутат в Европейския парламент, а съвсем трето е да си ипредседател на партия, която е коалиционен партньор в парламентарна група.Последното предполага съобразяване с интересите на партньорите в интерес напостигането на общите цели."

В отговор, лидерът на ББЦ - Николай Бареков ги обвини в "жалък опит да се прехвърли на чужда глава мръсната им политическа съвест". По думите му, БДЦ служи за прикриване на коалициите в управлението и за изпълнение на мокри поръчки срещу политически опоненти.

"За първи път в историята на българския парламентаризъм беше купен не отделен депутат, а цяла парламентарна група. Повече няма какво да се коментарира. Тези хора бяха избрани благодарение на моята работа с гражданите през последните две години и отказаха да изпълнят дълга си към хората и да работят срещу политическото статукво", заяви Бареков.

"Днешното развитие на нещата още веднъж потвърждава позицията ми на лидер на единствената опозиционна партия, която е да оттегля подкрепата си към тези депутати, които решиха да събират трохите, вместо да работят в името на народа си.  Гласуванията на тази група през следващата година ще говорят сами по себе си дори и на най-зложелателните журналисти и критици на моята партия", добави лидерът на ББЦ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега