Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха следи от химикали и в най-луксозните марки дрехи

Откриха следи от химикали и в най-луксозните марки дрехи

Природозащитната организация „Greenpeace“ откриха следи от химикали, замърсяващи водата, и в детски дрехи и обувки на най-луксозните марки като "Долче и Габана", "Джорджо Армани", "Версаче", "Ермес", "Кристиан Диор", "Луи Витон", Марк Джейкъбс", съобщава Агенция Ройтерс. Новината разтърси света в навечерието на Седмицата на модата в Милано.

Природозащитната организация „Greenpeace“ откриха следиот химикали, замърсяващи водата, и в детски дрехи и обувки на най-луксознитемарки като "Долче и Габана", "Джорджо Армани","Версаче", "Ермес", "Кристиан Диор", "Луи Витон",Марк Джейкъбс", съобщава Агенция Ройтерс. Новината разтърси света внавечерието на Седмицата на модата в Милано.

Кампанията на „Greenpeace“ срещу химикалите, използвани втекстилната индустрия води началото си от 2011 година. За целтаприродозащитниците следят за остатъчни следи от потенциално опасни химикали.

Този път, 12 от общо 27 изследвани стоки, са съдържалиостанки от нонилфенол етоксилати, които при пране могат да се разградят донарушаващи хормоналния баланс съединения.

От „Армани“ и „Луи Витон“ заявиха, че дрехите им сепроизвеждат по всички европейски стандарти и не биха могли да бъдат потенциалноопасни за здравето. Коментар от останалите компании все още няма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега