Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пилотният 27-и блок в "Славейков" е почти преобразен

Пилотният 27-и блок в "Славейков" е почти преобразен

Пилотната сграда от Националната програма за енергийна ефективност в Бургас - 27-и блок в комплекс "Славейков" е почти изцяло преобразен. Блокът вече се прости със старата си неприятна визия и се превръща в уютно място за живеене.

Пилотната сграда от Националната програма за енергийна ефективност в Бургас - 27-и блок в комплекс "Славейков" е почти изцяло преобразен. Блокът вече се прости със старата си неприятна визия и се превръща в уютно място за живеене.

От нея са премахнати фасадните амортизирани декоративни панели. Заварките и металните елементи са обработени против корозия. Подменени са кабелите на осветлението в общите части, водосточните тръби и обшивката на покрива. Изцяло е подменена външната дограма на апартаментите с нови PVC профили със стъклопакет 24 mm от едно флоатно и едно К-стъкло.

Подмазани са всички комини и асансьорните кули. Старата метална дограма на стълбищните клетки е сменена с алуминиева, която има прекъснат термомост. Върху фасадата на жилищния блок са монтирани специални клетки, в които ще бъдат поставяни външните тела на климатиците.

Предстои да бъде изградена соларна система за топла вода, която ще разполага с бойлер от 3000 литра и 20 слънчеви колектора. В общите части ще бъде поставено енергоспестяващо осветление.

За прилагането на енергоспестяващи мерки вече може да кандидатстват блокове с по-малко от 36 жилища и тухлени сгради, в които поне 60% от разгънатата застроена площ са апартаменти. За да отговарят на условията, кооперациите трябва да са проектирани преди 26 април 1999 г.

Разширяването на обхвата на програмата дава възможност на още над 1 500 сгради да кандидатстват за безплатно саниране.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега