Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ползите за здравето от бирата

Ползите за здравето от бирата

Всички сме чували за антиоксидантите във виното, но бирата също съдържа много от тях. Специфичните антиоксиданти са различни, тъй като флавоноидите в ечемика и хмела са различни от тези в гроздето, но антиоксидантите са нещо много полезно за нашия организъм.

Най-подходящата напитка за горещите летни дни безспорно е студената бира. А и освен това, някои проучвания показват, че ако се консумира умерено, бирата може да бъде полезна за вашето здраве.  

Бирата е по-питателна от другите алкохолни напитки. Всички сме чували за антиоксидантите във виното, но бирата също съдържа много от тях. Специфичните антиоксиданти са различни, тъй като флавоноидите в ечемика и хмела са различни от тези в гроздето, но антиоксидантите са нещо много полезно за нашия организъм, съобщават от foodpanda. 

Бирата е много богата на желязо, калций, фосфати и фибри, а и съдържа повече протеините и витамин В от виното.Бирата помага на сърцето. Проучванията показват, че умереното пиене на бира ви предпазва от сърдечни пристъпи, инсулти или сърдечни заболявания. Изследванията, оценяващи относителните ползи от виното спрямо бирата и спиртните напитки, предполагат, че умерената консумация на която и да е алкохолна напитка е свързана с по-ниски нива на сърдечно-съдови заболявания.

Бирата предотвратява появата на камъни в бъбреците. Доказано е, че мъжете и жените, които пият умерено количество бира, са намалили риска от развитие на камъни с 41%. Бирите, които съдържат много хмел са богати на фитохимикали, благоприятстващи здравето на бъбреците. 

Бирата понижава лошия холестерол. Разтворимите фибри в бирата спомагат за намаляване на LDL или “лошия” холестерол. Увеличаването на приема на разтворими фибри има многобройни ползи за здравето, включително насърчаването на здравословни нива на кръвна захар и холестерол в кръвта. Тъй като обаче алкохолът пречи на способността на организма да абсорбира витамини и минерали, възможно е да намали изгарянето на натрупани мазнини в организма. Бирата укрепва и спомага за изграждането на по-здрави кости, поради високото си съдържание на силиций. 

Хранителният силиций в разтворимата форма на ортосилициевата киселина (OSA) може да е важен за растежа и развитието на костите и съединителната тъкан и да помогне за намаляване на риска от остеопороза. И последно, но не и по важност - бирата помага за намаляване на стреса. Учените са установили, че две чаши бира на ден могат да намалят свързания с работата стрес или безпокойство. 

Въпреки това, постоянното консумиране на алкохол може да донесе повече вреда, отколкото полза, затова не прекалявайте! Консумирайте с мярка и удоволствие!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега