Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира ежегодната кампания за превенция на трафика на хора

Стартира ежегодната кампания за превенция на трафика на хора

Тя се провежда под наслов "Трафикът на хора съществува" и цели да повиши осведомеността и чувствителността на обществото и рисковите групи по отношение на механизмите за въвличане в престъплението, както и да насочи вниманието към конкретни признаци за идентифициране на жертви на трафик с цел трудова експлоатация.

Националната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Бургас стартират ежегодната Национална кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация. Кампанията се провежда под наслов "Трафикът на хора съществува" и цели да повиши осведомеността и чувствителността на обществото и рисковите групи по отношение на механизмите за въвличане в престъплението, както и да насочи вниманието към конкретни признаци за идентифициране на жертви на трафик с цел трудова експлоатация.

В следствие на пандемията от COVID-19 нарастващата безработица създава предпоставки за приемане на съмнителни предложения за работа, което реално увеличава риска от въвличане в трафик с цел трудова експлоатация. Често фирми или конкретни лица, особено в по-малките населени места, търсят работници и им обещават невероятни условия за сезонна или временна работа. Често успяват да ги убедят, че няма никакви рискове и всичко е "уредено".

А дали е така?

При трафика на хора предварителните договорени обещания на работодателите се разминават драстично с реалните условия на живот и труд. Жертвите се налага да работят за минимално възнаграждение, дори понякога без такова, документите им за самоличност биват отнети от работодател или трето лице, принуждавани са да плащат нерегламентирани суми за това, че им осигуряват заетост. Случва се и да се налага да чакаш, защото не ти дават да започнеш работа веднага. И така, докато не изхарчиш всичките си лични средства и задлъжнееш.

"Ако си в чужбина и си в беда, незабавно се свържи с българското представителство, посолство в страната, в която се намираш. Потърси помощ от полицията - дори на нямаш документи. Ти вероятно си жертва на сериозно престъпление и ще ти окажат помощ", апелират организаторите на кампанията.

ВАЖНИ КОНТАКТИ:

Единен европейски номер за спешни случаи 112 (напълно безплатен, без роуминг, набира се без код)

Национална комисия за борба с трафика на хора - тел. + 359 2 807 80 50 (работно време: от понеделник до петък, от 9:00 до 17:30 ч.), e-mail: office@antitraffic.government.bg

ИА "Главна инспекция по труда":

-       Гореща телефонна линия - 0700 17 670

-       Телефон за сигнали на български граждани, работещи в чужбина (00359) 2 8101 747

Национална телефонна линия срещу трафика на хора, фондация Кампания А21 - 0800 20 100


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега