Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стефан Янев от Бургас: „Български възход“ ще създава не политици, а държавници /Видео и снимки/

Стефан Янев от Бургас: „Български възход“ ще създава не политици, а държавници /Видео и снимки/

Партията откри предизборната си кампания в Бургас днес!

Политическият опонент на партия "Български възход" е глобалният либерализъм. Това заяви лидерът на партията Стефан Янев при старта на кампанията в Бургас. Редом до него на открита сцена "Охлюва" бяха водачът на листата Виолета Комитова и кандидатите за депутати от 2-ри МИР, сред които Стоян Грозев, Манол Тодоров, Асен Бонджев и др.
 





„Бургаската листа е оценена като една от най-добрите. Аз вярвам в това, защото когато се запознах с хората в тази листа, видях не само професионалисти, но и хора, които с въображението си, със стремежа си към правене на нещо по-добро, са в състояние наистина да решават проблеми. Проблемите, които имаме всички ние – като граждани и общество. Това е смисълът за участие в политиката. Със създаването на „Български възход“ ние искаме да търсим отговорите на въпросите – как гражданското общество може да бъде по-близо до политическата партия и как хората, ангажирани в партията чуват гласа на гражданите. Това е мотивацията ни за силна и развита България, която да оставим на нашите деца и внуци, която да се развива и да я има. Силата да се изправим и продължим напред трябва да доминира в нашето ежедневие и в мечтите ни. Амбицията ни е не да създаваме политици, а да създаваме държавници. Държавникът гледа в перспектива и не се интересува дали ще бъде избран. Политическият опонент на партия "Български възход" е глобалният либерализъм, който разрушава националните ни държави, който разрушава обществата ни, изсмуквайки ресурсите ни и изнасяйки ги в чужбина, което прави нашето развитие тук по-трудно. Искаме да променим това.Да превърнем България в най-доброто място за живеене“, каза в приветственото си слово ген. Янев.




Водачът на листата Виолета Комитова, заяви категорично, че ще брани интересите на всички български граждани, без значение кой на коя партия симпатизира. "Не ме интересува кой към коя партия принадлежи или на коя симпатизира, аз ще се ръководя от националните интереси на всички граждани. Изключително много държа да пречупваме проблемите си през каузите, те могат само да ни обединят - демографски въпроси, образование, здравеопазване и бизнес. Трябва да развиваме все повече и повече малкия и средния бизнес. Ще браня и националните интереси и тези на всички български граждани", увери Комитова. 




По-рано днес Стефан Янев и кандидат-депутатите откриха предизборната шатра на "Български възход" в центъра на Бургас и представи част от програмата на партията.Придвижването по вода между двата най-големи морска града в България – Варна и Бургас, с комета, да бъде възстановено е сред основните приоритети на новата партията. Това каза водачът на листата Виолета Комитова, която е и бивш служебен регионален министър. По думите ѝ Бургас трябва да последва примера на София и да избира районните си кметове, а не да ги назначава. 




„Нашите пет приоритета са описани в брошурата ни и всеки може да ги види. Тъй като Бургас е една от трите области, които имат връзка с оградата по границата, смятаме, че трябва да се засили охраната. Също така считаме, че в нашият град трябва да се развива допълнително инфраструктура. Всички говорят за инфраструктура, но ние смятаме, че морският транспорт е много забравен. Аз като дете си спомням кометите между Варна и Бургас – бяха като градски рейсове. Това ми е мечта – двата големи морски града на България да бъдат свързани. Имаме един много специфичен приоритет: има районни кметове в Бургас, които смятаме, че трябва да бъдат избераеми, а не назначени. Както е в град София - гражданите по райони да могат да си избират кмета, който трябва да се грижи за техните проблеми“, коментира Комитова.


Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев беше попитан с коя партия би се съгласил да се коалира и евентуално да управлява страната след изборите. „Това са въпроси, на които ще можем да отговорим след като минат изборите. На базата на резултатите ще се видят възможностите за коалиции и подход към дългосрочно управление и решаване на кризите, които вълнуват всички български граждани. Това е и смисълът на присъствието на партиите в парламента - да взаимодействат именно с тази цел: решаване на проблемите на гражданите, а не да се занимават със собствените си партийни предпочитания. Ние сме казали предварително – партия „Български възход“ нямаме червени линии. Готови сме за разговор с всеки, но конкретните решения ще дойдат на базата на приоритети, на общи възможни политики, които са в интерес на гражданите“. 

Публикувахте от PoligrafF.net в Сряда, 7 септември 2022 г.
--------------

Публикувахте от PoligrafF.net в Сряда, 7 септември 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега