Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СУ "Св. Св. Кирил и Методий" празнува 150 години с две изложби и авторска книга

СУ "Св. Св. Кирил и Методий" празнува 150 години с две изложби и авторска книга

Ето какво още е включено в празничната програма по случай годишнината...

Тази година бургаското училище "Св. Св. Кирил и Методий" отбелязва своята 150-а годишнина. По случай празника, от учебното заведение са планирали мащабен спортен празник, две изложби - "Поколения" и  "150 години история", представяне на книгата "Училището - 150 години българско училище в Бургас" и тържествен концерт-спектакъл.

Празничните събития започват от 09:00 часа на 25 октомври /петък/. Това е първият ден от богатата програма, с която училището ще отбележи своя исторически юбилей. Първото събитие е спортно, то включва състезание за ловкост, щафетни състезания, с особено внимание към Правилата за движение по пътищата. Големите спортни битки по баскетбол, волейбол, народна топка и футбол  ще започнат от 11:00 часа.

В афиша е включено и интересно модно ревю на дрехи от еко материали.  Предвидена е и спортна инициатива за деца със специално образователни потребности - "Играй с мен". За доброто настроение на учениците от различните възрасти и техните родители ще се погрижат момичетата от мажоретните състави и участниците в  зумба флашмоб. За победителите във всяко състезание ще има грамоти.

"Историята на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Бургас е възлова част от културната история на града, като един от символите на българщината, на сбъднатия възрожденски идеал. Тя е вълнуващ и вдъхновяващ разказ за училището, като храм на знанието и свещен дом на поколения бургазлии. Всички те - имена на живия дух на този град, море, без което този бряг нямаше да е същият.", сподели  Снежана Няголова, директор на училището.

Учебното заведение, което предлага различни арт специалности, ще зарадва бургазлии с две тематични изложби - "Поколения" и "150 години история" . Експозициите ще бъдат подредени в Експо център "Флора" на 28 октомври /понеделник/. Изложбата "Поколения" събира най-емблематичните майстори на четката, които са свързани с училище "Кирил и Методий" дали своя принос за развитието на изобразителното изкуство в града, страната и чужбина. Сред тях са Георги Динев, Добрин Вътев, Атанас Стоянов, Стоян Милев, Йордан Петров, Радостин Дамасков и много други.

"150 години история" е изложба посветена на историческите моменти през годините и училищния вестник "Звън". По-късно, същата вечер, от 18.00 часа ще бъде  представена книгата "Училището - 150 години българско училище в Бургас". Авторът Добрина Топалова е носител на националната награда "Даскал Ботьо Петков" за 2018 година.

Финалът на празничната програма ще бъде на 30 октомври /сряда/ на сцената на Държавна Опера - Бургас, където  талантливи ученици от учебното заведение ще се включат в танцово-музикален спектакъл.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега