Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СЗО обяви извънредно положение заради китайския коронавирус

СЗО обяви извънредно положение заради китайския коронавирус

Решението бе взето от специалната Комисия в организацията, на фона на регистрирани вече 170 смъртни случая.

Световната здравна организация обяви извънредно положение заради китайския коронавирус. Решението бе взето от специалната Комисия в организацията, на фона на регистрирани вече 170 смъртни случая.

"През последните няколко седмици станахме свидетели на появата на неизвестен досега патоген, която ескалира до безпрецедентна епидемия. (…) Искам да подчертая, че това не е вот на недоверие към Китай. Напротив. Имаме увереност, че страната може да се справи. Но трябва да запомним, че говорим за хора, не за числа", заяви генералният директор на СЗО - д-р Тедрос Гебрейесус.

Според статистиката на СЗО, потвърдените случаи на новия коронавирус са вече над 9 хил. Броят на потенциалните преносители на вируса обаче надхвърля 12 000 души. Заразата напусна пределите на Китай, като до момента са установени 98 заразени пациенти в 18 държави. Потвърдено е заразяване от човек на човек в 8 случая в Германия, Япония, Виетнам и САЩ. Има и няколко случая на лица, които никога не са пътували до Китай. От всички пациенти, 1 370 са в особено тежко състояние. 124 пък са излекуваните пациенти, които са изписани от болница, след проведено лечение.

По думите на д-р Гебрейесус, на първо място световната общност не трябва да блокира международното пътуване и обмена на стоки. Мерки обаче трябва да се вземат за подпомагане на страните с по-слабо развито здравеопазване, като паралелно с това се работи по-усилено върху развитието на ваксини и терапии срещу новия коронавирус.

Д-р Гебрейесус апелира за борба с дезинформацията и международно сътрудничество за справяне с кризата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега