Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условно наказание получи подсъдим за телефонна измама

Условно наказание получи подсъдим за телефонна измама

Условно наказание 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок наложи Районен съд – Бургас на Георги Танков. Той бе признат за виновен в това, че на 13.10.2013 г. в гр. Бургас, в съучастие като съизвършител с неустановено в хода на разследването лице, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, възбудил и поддържал у възрастна жена заблуждение, че дъщеря й и зет й са допуснали пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е починало дете, и трябва да даде пари за родителите му, като с това й причинил имотна вреда в размер на 12 000 лв.

Условнонаказание 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок наложиРайонен съд – Бургас на Георги Танков. Той бе признат за виновен в това, че на13.10.2013 г. в гр. Бургас, в съучастие като съизвършител с неустановено в ходана разследването лице, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага,възбудил и поддържал у възрастна жена заблуждение, че дъщеря й и зет й садопуснали пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е починало дете, итрябва да даде пари за родителите му, като с това й причинил имотна вреда вразмер на 12 000 лв.

Районенсъд – Бургас осъди Танков да заплати на пострадалата обезщетение за причиненитей имуществени вреди в размер на 9800 лв. като не уважи иска в частта му допредявения размер от 12 000 лв. Съдът върна на пострадалата сумата от 2200 лв.,които са иззети от подсъдимия в хода на разследването.            

Съдът допуснаделото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след катоподсъдимият заяви, че признава фактите, посочени в обстоятелствената част наобвинителния акт и дава съгласие да не бъдат събирани доказателства в съдебнотоследствие. По този институт е постановено наказанието на Танков, катопървоначално определеното му 3 години лишаване от свобода е намалено с 1/3 и мубе наложено наказание 2 години лишаване от свобода. Съдът отложи изтърпяванетому с 4. години изпитателен срок.            

Всъдебната зала днес представителят на Районна прокуратура – Бургас пледиранаказанието на Танков да бъде определено при баланс на смекчаващите иотегчаващите отговорността му обстоятелства.           

Защитникътна Танков поиска съдът да признае подзащитния му като виновен в извършване надеянието като помагач. Поради липсата на работа и на средства за препитание, себил подвел по недобросъвестните лица, възложили му да вземе парите, Пълномощникътобърна внимание, че той не е участвал в поддържането и в създаването назаблуждение у пострадалата.           

ПодсъдимиятТанков обясни на съда, че е постъпил неразумно като се подвел по обява въввестник за предлагане на работа. Той изрази съжаление за стореното и помолисъда за снизхождение.Присъдатана Районен съд – Бургас подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд –Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега