Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Уволняват всички служители на Военния санаториум в Поморие

Уволняват всички служители на Военния санаториум в Поморие

След пресконференцията по повод преструктурирането на Военнен санаториум - гр. Поморие, кметът Иван Алексиев получи официално писмо от Дирекция „Бюро по труда” за постъпило Уведомление за предстоящо масово уволнение на работници и служители от „Военномедицинска академия – Болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация” – гр .Поморие.

След пресконференциятапо повод преструктурирането на Военнен санаториум - гр. Поморие, кметът ИванАлексиев получи официално писмо от Дирекция „Бюро по труда” за постъпило Уведомление за предстоящо масово уволнениена работници и служители от „Военномедицинска академия – Болница за долекуване,продължително лечение и рехабилитация” – гр .Поморие.

Уведомлението е подадено от управителя на Военния санаториумд-р Дарина Цветанова. Като основание се посочва изпълнение на т. 2 от Протоколакъм заповед на министъра на отбраната, относно възлагане на изпълнението на взети решения от министъра на отбраната назаседание на Съвета по отбрана, от което следва БДПЛР – Поморие да бъдеизвадена от състава на Военномедицинска академия и предадена на МБПЛР „Вита”ЕООД – гр. Велинград.

Датата, от която БДПЛР – Поморие се закрива е 01.02.2017 г.Броят на уволнените служители съвпада с броя на списъчния състав на болницатакъм този момент – 45 цивилни служители. Прекратяването на трудовитеправоотношения ще се извършва по чл. 328, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда – прекратяване на трудовите договори с писменипредизвестия до служителите в срокове по чл. 326, ал. 2, при закриване напредприятието.

Ще бъдат прекратени трудовите правомощия и с още 28 общиработници, назначени по Допълнително разписание, или общо 73 служители ще бъдатуволнени.В писмото си до Дирекция „Бюро по труда” – Поморие,  д-р Цветанова информира, че за изпълнението назаповедта на военния министър, писмено е уведомена синдикалната организация,проведени са предварителни консултации и е постигнато споразумение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега