Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Военно-патриотични съюзи искат Ден на националното знаме

Военно-патриотични съюзи искат Ден на националното знаме

Военно-патриотични съюзи са отправили предложение към премиера Пламен Орешарски и правителството датата 22 март да се обяви за Официален ден на националното знаме, предава в-к „Труд“. В искането се уточнява, че денят ще се отбелязва с издигане на флаг и организиране на прояви с патриотичен характер.

Военно-патриотични съюзи са отправили предложение къмпремиера Пламен Орешарски и правителството датата 22 март да се обяви заОфициален ден на националното знаме, пише в-к „Труд“. В искането сеуточнява, че денят ще се отбелязва с издигане на флаг и организиране на проявис патриотичен характер. 

В предложението на военно-патриотичните съюзи се правизабележката издигането на националния трибагреник да не бъде само по местата,където това е задължително със закон. Според тях, на тази дата националниятфлаг трябва да се вее и на пилоните на всички учебни заведения в страната, на сградите на БАН, читалища, културни домове и други сградис обществени функции, както и по жилищните сгради.

Вицепрезидента на страната МаргаритаПопова е харесала предложението и е изразила подкрепата си към него предпремиера Орешарски. Вицепрезидентът смята, че хората биха одобрилиинициативата. В идеята не е заложено 22 март да е неработен ден.

Датата 22 март е избрана не случайно. Натози ден през 1879 г., Учредителното събрание приема чл. 23 на Търновскатаконституция. Това е текстът, отнасящ се до българския флаг. Точните думи в негоса: "Бългapcкoтo нapoднo знaмe e тpицвeтнo и cъcтoи oтъ бeлъ,зeлeнъ и чepвeнъ цвeтoвe, пocтaвeни xopизoнтaлнo." 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега