Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За шеста поредна година Бургас поема на "Поход на свободата" срещу трафика на хора

За шеста поредна година Бургас поема на "Поход на свободата" срещу трафика на хора

Традиционната инициатива ще се състои на 19 октомври (събота).

За шеста поредна година Бургас поема на “Поход на свободата” срещу трафика на хора. Традиционната инициатива ще се състои на 19 октомври (събота). Началната точка ще бъде пл. “Св. Св. Кирил и Методий”.

Походът ще премине пред общината до жп гарата, след което ще се върне до сцена БулевАрт на Часовника, за да се включи в концерт на F.O.&Peeva, подкрепящи каузата.

В похода ще вземат участие ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СУ "Иван Вазов", Гимназията по туризъм и др. средни училища в  града. Млади хора ще вървят мълчаливо, в дълга колона по един като символ на крачките, които извървяваме към съзнателния избор и свободата, към помощта и подкрепата за човек, подчинен и експлоатиран от друг човек.

"Походът на свободата" е най-мащабната демонстрация в подкрепа на борбата с трафика на хора в света. През 2018 година в събитието се включиха над 450 града по цял свят. Инициативата е посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, 18 октомври. Събитието цели да популяризира и Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

Тази година 25 български градове, вкл. Бургас, ще участват в инициативата. В един и същи ден - 19 октомври и в един и същи час - 11.00 млади хора от цял свят ще тръгнат в колона по един в мълчалив Поход в борбата срещу трафика на хора.

Според данни от доклада на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 г., България продължава да е страна източник на жертви на трафик, а според последния доклад на ЕК за напредъка в борбата с трафика сме сред петте държави основни източници на пострадали от престъплението в ЕС.

Резултати от социалния експеримент "Summer Jobs", проведен от организаторите на кампанията - Фондация А21 сочат, че близо 99% от студентите в българските университети са уязвими към трудова  експлоатация при кандидатстване за сезонна работа в чужбина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега