Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха убиеца на бившия горски в Невестино

Задържаха убиеца на бившия горски в Невестино

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на Венцислав Делев. Срещу него е образувано досъдебно производство по обвинение в това, че на 23.11.2014г. около 16-17 часа в село Невестино, община Карнобат в къща обитавана от пострадалия, чрез нанасяне на удари с дървен сап по главата, умишлено го умъртвил. Досъдебното производство е започнало на 24.11.2014 г. срещу неизвестен извършител.

Окръжен съд –Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на Венцислав Делев. Срещунего е образувано досъдебно производство по обвинение в това, че на23.11.2014г. около 16-17 часа в село Невестино, община Карнобат в къщаобитавана от пострадалия, чрез нанасяне на удари с дървен сап по главата,умишлено го умъртвил.Досъдебнотопроизводство е започнало на 24.11.2014 г. срещу неизвестен извършител.

На 27.11.2014г. Делев е бил привлечен като обвиняем за убийство.Днес Окръжнапрокуратура – Бургас поиска срещу Делев да бъде взета най-тежката мярка занеотклонение като се мотивира с тежестта на повдигнатото му обвинение ивисоката степен на обществена опасност на деянието, за което е привлечен даотговаря. Според прокурора съществува реална опасност обвиняемия да се укриеили да извърши престъпление и обърна внимание на обремененото му съдебноминало. Защитникът на Делевне оспори аргументите на прокуратурата, но помоли съда да му наложи по лекамярка за неотклонение – домашен арест.

В съдебнатазала Делев заяви, че не е извършил това, в което е обвинен.Окръжен съд –Бургас като взе предвид представените по делото доказателства и становищата настраните, прие, че може да бъде направено обосновано предположение за авторствона Делев на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишленопрестъпление, за което се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване отсвобода.

Съдебният състав прие, че съществува реална опасност обвиняемият да сеукрие и да извърши престъпление. Съдът намери, че са налице основанията завземане на най-тежката мярка за процесуална принуда. В подкрепа на товастановище той посочи и обстоятелството, че деянието е извършено в изпитателниясрок на влязла в сила присъда, с която му е наложено наказание 6 месецалишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено за срок от 2 години, заизвършено от него друго престъпление.

С тези мотивиОкръжен съд – Бургас определи, той да бъде задържан под стража. Актът му можеда бъде протестиран и обжалван в 3-дневен срок. Евентуалната въззивна мярка енасрочена в Апелативен съд – Бургас на 4.12.2014 г. от 14 часа. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега