Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна строежът на покрития басейн в "Меден рудник"

Започна строежът на покрития басейн в "Меден рудник"

Кметът Димитър Николов и директорът на ТД “Възраждане” Магдалена Манолова инспектираха започналото изграждане на нов покрит басейн в к-с “Меден рудник”. В момента се извършва грубият строеж на съоражението. Басейнът ще с дължина 25 метра и дълбочина 1.80 метра, малко о-голяма от стандарта, за да може да се използва и за практикуване на бързо развиващата се в Бургас водна топка. Проектът е на стойност 1.5 млн. лв, осигурени от Община Бургас.

Кметът Димитър Николов и директорът на ТД “Възраждане”Магдалена Манолова инспектираха започналото изграждане на нов покрит басейн вк-с “Меден рудник”. В момента сеизвършва грубият строеж на съоражението. Басейнът ще  с дължина 25 метра и дълбочина 1.80 метра,малко о-голяма от стандарта, за да може да се използва и за практикуванена бързо развиващата се в Бургас водна топка. Проектът е на стойност 1.5 млн. лв, осигурени от Община Бургас.

Басейнът не е предназначен за големи състезания, а основноза детски и любителски спорт. Той ще се ползва от училищата в комплекса, отбургаските клубове в плувните спортове, както и от всеки желаещ в свободните оттренировки и занятия часове. Край покрития басейн ще бъдат изградени трибуни с 300 седящиместа.

Община Бургас има изрично изискване към изпълнителя вентилационната иотоплителната система да са перфектни. Към филтриращата инсталация ще бъдевключен озонатор, за да се намали до минимум използването на хлор. Басейнъттрябва да заработи до края на годината.

“Логично е да се развива спортната инфраструктура там,където са децата. “Меден рудник” е “най-младият” ни комплекс, с най-много хорав активна възраст. Нямам съмнение, че плувните школи ще открият и развиятстотици млади таланти там”, каза кметът Николов.  

От заварен през 2007 г. един-единствен крайно амортизиран,но действащ басейн в Младежкия културен център, в момента Бургас има 9.Построени са 2 нови в Морската градина /плувен комплекс "Флора"/, 1на Минерални бани и 1 в ОДЗ "Надежда" в к-с "Меден рудник".Основно ремонтирани и пуснати в експлоатация са 2 училищни басейна /СОУ"Константин Петканов" в к-с "Меден рудник" и СОУ"Константин Преславски" в к-с "Славейков"/ и 2 в детскиградини /ОДЗ "Делфин" в к-с "Меден рудник" и ЦДГ"Андерсен" в к-с "Лазур"/.

Цялостна реконструкция претърпяи басейнът в Младежки културен център. През завършване е басейнът в спортниякорпус към ПМГ/Френска гимназия, а новият в “Меден рудник” ще е 11-ят, пуснат вексплоатация през последните 6 години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега