Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва изплащането на субсидиите на земеделските производители

Започва изплащането на субсидиите на земеделските производители

„Днес започват преводите на директни плащания към земеделските производители. До края на месеца те трябва да получат близо 1 млрд. лева“, заяви земеделският министър Димитър Греков в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air. Евросубсидиите трябва да послужат за подготовка на пролетната кампания. Приоритетни за новия програмен период ще бъдат отраслите животновъдство, напоително земеделие и производство на плодове и зеленчуци.

„Днес започват преводите на директни плащания къмземеделските производители. До края на месеца те трябва да получат близо 1млрд. лева“, заяви земеделският министър Димитър Греков в сутрешния блок нателевизия Bulgaria On Air. Евросубсидиите трябва да послужат за подготовка напролетната кампания. Приоритетни за новия програмен период ще бъдат отраслитеживотновъдство, напоително земеделие и производство на плодове и зеленчуци.

Министър Греков коментира още, че есента и началото назимата са били благоприятни, което говори за добри прогнози за реколта 2014. „Валежитедойдоха навреме и на този етап няма рискове за посевите“, увери още Греков.

По думите му, страната ни няма да загуби евросредстватаот миналия програмен период. За момента били договорени 100% от ресурса, откоито 61% от средствата били разплатени. Греков обаче призна, че темпът енезадоволителен, имайки предвид, че в Румъния този дял е 66%.

Страната ни ще може да разчита на двойно повече директниплащания, достигащи 10,5 млрд. лева за целия период. Допълнително, попрограмата за развитие на селските райони ще бъдат на разположение почти 5млрд. лева. За ефективното им усвояване, обаче, е необходим по-голям капацитетне само от администрацията, но и от самите земеделски производители.

Припомняме ви, че наближава крайния срок, в който физическителица, които са регистрирани като земеделски производители и едновременно с товаса регистрирани по Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), ще иматправо да избират реда за облагането на доходите от дейността им. Тези доходи щесе облагат с данък върху годишната данъчна основа от стопанска дейност катоедноличен търговец, само ако земеделският производител избере този ред наоблагане.

Изборът ще става с декларация, която за 2014 г. ще сеподава в срок до края на януари 2014 г. В случай, че земеделците не подадаттакава декларация за доходи придобити след 01. 01. 2014 г., те ще се облагат сданък върху общата годишна данъчна основа, като при формирането на облагаемиядоход ще могат да приспадат само нормативно-определените разходи (60 или 40 насто в зависимост от вида на произвежданата продукция).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега