Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС потвърди условна присъда за фермерка, обвинена в злоупотреба с евросубсидии

БАС потвърди условна присъда за фермерка, обвинена в злоупотреба с евросубсидии

Стопанката не получила финансиране, но бе изпратена на съд заради опита да получи европари неправомерно.

Бургаският апелативен съд потвърди условна присъда на фермерка от София, представила неверни данни за земеделски площи в община Сливен и община Котел с цел получаването на средства от ЕС.

По данни на прокуратурата, чрез пълномощник стопанката подала заявление за получаване на финансиране по Схемата за единно плащане на площ /СЕПП/ за 2016 година за общо десет парцела, с общ размер на площта - 20.88 хектара. Парцелите се намирали в землищата на с.Жеравна и с.Катунище, общ.Котел и с.Чинтулово, общ.Сливен. Част от имотите били собственост на подсъдимата, а тези в с.Катунище, общ.Котел били наети с договори за наем.

При направената контролна проверка от служител на ДФ „Земеделие“ на 31.10.2016 г. било установено, че състоянието на пет от земеделските парцели, намиращи се в землището на с.Катунище, общ.Котел не съответства на заявеното като сведения за тях, което показвало, че парцелите реално не се ползват. Било констатирано, че имотите са обрасли с дървета и храсти, видимо не били поддържани  и не отговаряли на условията за подпомагане.

С оглед на резултатите от контролната проверка, представляваното от подсъдимата дружество не само реално не е получило средства от фондовете на Европейския съюз, но е било и санкционирано от Държавен фонд „Земеделие”. Собственичката пък получи наказание в размер на три месеца „лишаване от свобода“, което е отложено за изпитателен срок от три години.

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд на РБългария в петнадесетдневен срок от съобщаването му на страните.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега