Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитър Маргаритов, КЗП: Внимателно с кредитите за празниците

Димитър Маргаритов, КЗП: Внимателно с кредитите за празниците

Всеки кредит - бърз, бавен, ипотечен, потребителски - изисква съзнанието, че ще трябва да го върнем.

Макар по-малко от 5% от постъпващите в Комисията за защита на потребителите (КЗП) жалби и сигнали да са свързани с проблеми с финансови услуги, това е един достатъчно чувствителен пазар, предупреждават от институцията. Гражданите трябва да внимават, когато теглят кредити, особено в предпразничните дни.

"Всеки кредит - бърз, бавен, ипотечен,потребителски - изисква съзнанието, че щетрябва да го върнем. Затова нека се постъпва разумно и мисля, че може да се получи така, че хем да зарадвамеблизките, хем добре да си направим и сметката", посъветва председателят на КЗП Димитър Маргаритов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той припомни и най-честите уловки, коитодебнат при намаленията. При последните подобни кампании във връзка с „Чернияпетък” комисията е констатирала няколко нарушения, включително и в Интернет.

Санонс върху голям транспарант и послание за определен процент отстъпкатърговецът привлича потенциални клиенти, но незабележимо с малки букви някъде въгъла е изписал, че намалението не обхваща ред групи стоки, които дори могат дапреобладават в магазина. В онлайн пространството пък инспекторите са сенатъкнали на случаи, в които цената е вдигната буквално ден преди кампанията ина практика намалението не е реално.

"Традиционноследим пазара, не само когато има такива кампании, а през цялата година. Вразличните периоди прегрупираме силите така, че да сме най-активни там, къдетосме и най-необходими, за да предпазим хората от това да станат жертви на нелоялни практики", подчерта Маргаритов.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега