Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕПЦ със съвети към запалянковците, които ще ходят на Европейското във Франция

ЕПЦ със съвети към запалянковците, които ще ходят на Европейското във Франция

Европейският потребителски център (ЕПЦ) в България формулира пакет от съвети към запалянковците, които ще пътуват до Франция, за да станат свидетели на тазгодишното Европейско първенство по футбол. То ще се проведе между 10 юни и 10 юли и ще привлече 2,5 млн. зрители от целия свят.

Европейският потребителски център (ЕПЦ) в България формулира пакет от съвети към запалянковците, които ще пътуват до Франция, за да станат свидетели на тазгодишното Европейско първенство по футбол. То ще се проведе между 10 юни и 10 юли и ще привлече 2,5 млн. зрители от целия свят.

От ЕПЦ съветват всеки щастливец, който ще гледа мачовете на живо, да се подготви предварително, преди да предприеме пътуването си към Франция. Ето най-важните моменти от подготовката:

Проверете Вашия паспорт или лична карта, за да се уверите, че е валиден поне три месеца след срока на планираното пътуване. Ако имате и паспорт, и лична карта, е добре да се съхраняват на различни места, а не един до друг, за да се ограничат негативните последици при евентуална кражба или загуба.

Проверете правата и задълженията си при пътуване със самолет. Най-важното от тях е правото на грижи от страна авиокомпанията при по-големи закъснения на полета. Може да имате и право на парично обезщетение при отменен полет.

Ако нещо се случи с регистрирания или с ръчния ви багаж, трябва да отидете веднага до гише „Рекламация на багажи“ на летището, където да попълните протокол за повреден или загубен багаж. Не изхвърляйте бордните си карти и багажните етикети, пазете и касовите бележки за закупени стоки от първа необходимост, като предварително попитайте превозвача до каква стойност би ги покрил.

Независимо дали ще спите в четиризвезден хотел или общежитие, резервацията трябва да бъде направена в писмена форма и да съдържа следната информация:
- Продължителността на престоя: durée du séjour
- Начало и край на престоя: Jour d'arrivée et de départ, l'heure
- Стая с полупансион или цял пансион: chambre avec demi-pension ou pension complete
- Стая със закуска: chambre avec petit déjeuner
- Брой на хората: nombre de personnes
- Паркинг (частен/охраняем): parking privé / surveillé

В случай, че сте направили резервацията си с туристическа агенция, оттам трябва да получите документ, описващ мястото, което сте резервирали, застрахователното покритие, както и административните и екологични условия. Във Франция е прието да потвърдите резервацията 2 седмици преди датата на пристигане, за да сте сигурни, че всичко е наред. В случай, че решите да отмените пътуването си, трябва да информирате хотела най-малко 24 часа преди това. Важно е да сте запознати и с общите условия на сайта на хотела.

Мачовете по време на Евро 2016 г. ще се проведат в 10 френски града, сред които Париж, Ница и Марсилия. Билетите за влак, метро или трамвай се купуват от спирките. За някои от автобусите пропуск може да си купите и директно в превозното средство. Такси може да се хване от стоянка или от улицата, като цените зависят от града, времето и разстоянието. Ако шофьорите не приемат плащане с кредитна карта, това трябва да бъде ясно обозначено отвън на колата.

Цените на ресторантите не са регламентирани, но трябва да са показани отвън и във сградата, като в тези цени са включени всички такси. Бакшишът не е задължителен, но със сигурност ще му се зарадват. Избягвайте да хапвате в най-натоварените туристически райони, а избирайте места, които се посещават от местните жители. По правило магазините работят от понеделник до събота между 9 и 20 ч , като някои супермаркети  са отворени и до 22 ч.

За да бъдете сигурни, че ще можете да наблюдавате играта на живо, купувайте билетите си само от оторизираните места. Добре е да бъдете в стадиона достатъчно рано (вратите отварят 3 часа преди началото на мача). Според правилата на УЕФА на стадионите не се пуши, а боклуците трябва да се изхвърлят на определените за това места, включително и ако трябва - разделно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега