Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Милион и триста хиляди нужни за възстановяване след бедствието в Бургас

Милион и триста хиляди нужни за възстановяване след бедствието в Бургас

Милион и триста хиляди лева са необходими за извършването на неотложни дейности по спешно отстраняване на щетите от бедствието в Община Бургас. Това е констатацията на общинския кризисен щаб, който бе свикан тази вечер от кмета Димитър Николов.

Милиони триста хиляди лева са необходими за извършването на неотложни дейности по спешноотстраняване на щетите от бедствието в Община Бургас. Това е констатацията наобщинския кризисен щаб, който бе свикан тази вечер от кмета Димитър Николов.

Спешнитемерки касаят почистването на наноси, канавки, дерета, паднали дървета, свлечениземни маси, възстановяване на водостоци, на недостъпни пътни участъци, диги,пътни знаци, мантинели, възстановяване на улично осветление, източване наводата от наводнени КПС-та, аварийно укрепване на язовирна стена и др.

Дейноститетрябва да бъдат извършени до няколко дни за възстановяване на нормалния ритъмна живот в Извор, Димчево, Твърдица, Маринка, „Черниците“, Сарафово, „Меденрудник“, Върли бряг, Лозово, Ченгене скеле, вилно селище „Росенец“. 

Всичкиконстатации и оценка на щетите са придружени със снимков материал. Неотложниятдоклад ще бъде изпратен още утре до Междуведомствената комисия за бедствия иаварии. Бедственотоположение остава в сила. Над 30 доброволци потеглят утре сутринта за Ченгенескеле, за да се включат във възстановителните работи. Сред проявилите желаниеда се включат с труд освен бургазлии, има жители на София и Враца.

В четвъртъксутринта в рибарското селище ще бъде изпратена и специализирана техника, коятоще започне да изважда 17 – те потънали лодки. Въввсички засегнати населени места работят екипи на общинските фирми. Извънконстатираните неотложни дейности, в момента се извършва и пълен опис и оценкана щетите на засегнати обществени сгради и пътни участъци.

До няколко дни щестане ясна общата сума, необходима за аварийно възстановителни дейности. Средтях са нарушени покривни конструкции, отнесен асфалт, проектиране ивъзстановяване на опасни мостове и др.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега