Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фотографът Недко Недев открива изложба в Бургас

Фотографът Недко Недев открива изложба в Бургас

85-годишният доайен на българската фотография – Недко Недев ще представи своята изложба „Фотография“ в Бургас, съвместно с известния български фотограф Златк Латев. Официалното откриване на експозицията е на 23-ти януари (четвъртък) от 18 ч. в залата на Галерия „13-то стъпало“ (ул. ”Александровска” № 78).

85-годишният доайен на българската фотография – Недко Недевще представи своята изложба „Фотография“ в Бургас, съвместно с известниябългарски фотограф Златк Латев. Официалното откриване на експозицията е на 23-тиянуари (четвъртък) от 18 ч. в залата на Галерия „13-то стъпало“ (ул. ”Александровска”№ 78).

Колекцията е предоставена с любезното съдействие наФотоакадемия и Международния месец на фотографията. Почетен гост на събитиетоще бъде Гаро Кешишян.

Недко Недев е роден навръх световния ден на влюбените –14 февруари, през 1928 г. в гр. Първомай. Работил в театъра на Димитровград, аслед това в ДО Българска фотография и там е до пенсионирането си. Първата сисамостоятелна изложба прави през 1955г. Изложбите му са представяни в София,Пловдив, Бургас, Благоевград, Казанлък, както и в Румъния, Унгария, Турция ивече бившите СССР (Съветски съюз) и Чехословакия.

Фотографът е носител на златен, сребърен и бронзови медали наFIAP. През 1970г. защитава званието фотограф художник. През 2008г. Недко Недевстава първият носител на учредения от НСФА плакет на името на Янка Кюркчиева запринос в развитието на фотографията в България.

Работи в почти всички фотографски жанрове – реклама,театър, естрада (години е снимал Златният Орфей – международен фестивал набългарската забавна песен), пейзаж. Любимият му жанр е портретът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега