Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Английската гимназия се сдоби с иновативна Творческа стая (Снимки)

Автор: "PoligrafF", от 11.06.2014 0
В ГПАЕ "Гео Милев" - Бургас (Английската гимназия) изпълниха пионерен проект в образованието на национално ниво. Училището се сдоби с модерна Творческа стая. Тя ще стимулира обогатяването на учебната програма, ще даде свобода на учебния процес, учителите ще се мотивират за работа с нови методи на преподаване, а в учениците ще бъде провокирано нестандартното мислене.

В ГПАЕ “Гео Милев” - Бургас (Английската гимназия) изпълниха пионерен проект в образованието на национално ниво. Училището се сдоби с модерна Творческа стая. Тя ще стимулира обогатяването на учебната програма, ще даде свобода на учебния процес, учителите ще се мотивират за работа с нови методи на преподаване, а в учениците ще бъде провокирано нестандартното мислене.  

Пространствената организация на творческата стая по своя замисъл онагледява структурата на креативния процес и спомага за неговата реализация. Отделните зони подтикват учениците към самообучение, изследователска дейност, скоростно генериране и филтриране на идеи, както и към осъществяване на тези идеи чрез екипна работа. 

Проектът е замислен и реализиран съвместно с директора на бургаската гимназия - г-жа Милена Андонова. Автор на концепцията е архитект Галина Милкова. Автори на дизайна са Think Forward (арх. Галина Милкова и дизайнерът Недко Николов). 

За проекта, арх. Милкова споделя: “Мозъкът е създаден да бъде нетворчески, да формира устойчиви мисловни модели. Логическото мислене стандартизира и улеснява бита, обяснява и потиска човешката първичност, задава по-извисена вторична рамка на живота. Логиката ни помага да  анализираме, да приоритизираме, да планираме. Уловката на логическото мислене обаче се крие в неговата последователност и липса на спонтанност, които задават равномерна, но мудна скорост на общочовешко развитие. Логическото мислене е предпоставка за усвояване на знания, но не и за скоростно формиране на генерално нови. Креативността е мисловен скок/хиперпреход, чрез който се създават нови стойности.”

Целта на Креативната стая е да стимулира учениците да създават нещо ново, а не само да следват установените класически модели на процеса преподаване - усвояване на знания.

 Творческата стая ще бъде открита на 13.06.2014 г. от 13.00 ч. Ето и още няколко кадъра от интериора на вече оборудваната нестандартна класна стая.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Другото лице на есента - в него няма пищно изобилие от цветове, само…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Да Не Все още не съм решил/а
виж резултатите или