Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Английската гимназия се сдоби с иновативна Творческа стая (Снимки)

Автор: "PoligrafF", от 11.06.2014 0
В ГПАЕ "Гео Милев" - Бургас (Английската гимназия) изпълниха пионерен проект в образованието на национално ниво. Училището се сдоби с модерна Творческа стая. Тя ще стимулира обогатяването на учебната програма, ще даде свобода на учебния процес, учителите ще се мотивират за работа с нови методи на преподаване, а в учениците ще бъде провокирано нестандартното мислене.

В ГПАЕ “Гео Милев” - Бургас (Английската гимназия) изпълниха пионерен проект в образованието на национално ниво. Училището се сдоби с модерна Творческа стая. Тя ще стимулира обогатяването на учебната програма, ще даде свобода на учебния процес, учителите ще се мотивират за работа с нови методи на преподаване, а в учениците ще бъде провокирано нестандартното мислене.  

Пространствената организация на творческата стая по своя замисъл онагледява структурата на креативния процес и спомага за неговата реализация. Отделните зони подтикват учениците към самообучение, изследователска дейност, скоростно генериране и филтриране на идеи, както и към осъществяване на тези идеи чрез екипна работа. 

Проектът е замислен и реализиран съвместно с директора на бургаската гимназия - г-жа Милена Андонова. Автор на концепцията е архитект Галина Милкова. Автори на дизайна са Think Forward (арх. Галина Милкова и дизайнерът Недко Николов). 

За проекта, арх. Милкова споделя: “Мозъкът е създаден да бъде нетворчески, да формира устойчиви мисловни модели. Логическото мислене стандартизира и улеснява бита, обяснява и потиска човешката първичност, задава по-извисена вторична рамка на живота. Логиката ни помага да  анализираме, да приоритизираме, да планираме. Уловката на логическото мислене обаче се крие в неговата последователност и липса на спонтанност, които задават равномерна, но мудна скорост на общочовешко развитие. Логическото мислене е предпоставка за усвояване на знания, но не и за скоростно формиране на генерално нови. Креативността е мисловен скок/хиперпреход, чрез който се създават нови стойности.”

Целта на Креативната стая е да стимулира учениците да създават нещо ново, а не само да следват установените класически модели на процеса преподаване - усвояване на знания.

 Творческата стая ще бъде открита на 13.06.2014 г. от 13.00 ч. Ето и още няколко кадъра от интериора на вече оборудваната нестандартна класна стая.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Новият туристически информационен център в сърцето на Бургас ще посреща…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или