"Гражданска отговорност" може да достигне до 1000 лева

Автор: "PoligrafF", от 05.11.2018 0
Причината са обезщетенията при смърт.

Задължителната застраховка “Гражданска отговорност” може да се повиши трикратно и да достигне до 1000 лева. За това алармират застрахователи, във връзка с решението на Върховния касационен съд от юли, с което се разширява кръгът на хората, които имат това право да търсят компенсации. То налага промени в Кодекса на застраховането, според които съпруг или партньор на загинало лице може да получи до 20 000 лева, а брат или сестра - до 15 000 лева.

Размерът на допълнителните обезщетения, които трябва да се изплатят само за покриване на претенции по минали събития на новите правоимащи да е между 800 милиона и 1,3 милиарда лева, ако се запази сегашния размер на присъжданите обезщетения. Тази ситуация оказва огромен натиск върху застрахователната индустрия. Подобни средства могат да бъдат осигурени само чрез драстично увеличение на цената.

Застрахователите предупредиха, че това ще се отрази на всички домакинства в страната. Най-тежко ще бъде положението за възрастните шофьори, например. Един пенсионер ще трябва да задели 2 или 3 от 12-те си пенсии за задължителната застраховка, ако иска да продължи да управлява автомобила си.

Въвеждането на таван предизвика остра реакция, а вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на депутатите си да не гласуват промените, докато не бъдат подложени на широк публичен дебат. Общественото обсъждане предстои в четвъртък.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или