Гъмов идва в Бургас с класиката на Кен Киси "Полет над кукувиче гнездо"

Автор: "PoligrafF" , от 10.02.2019 0
Продукцията на ДТ "Гео Милев" - Стара Загора ще гостува на НХК през март.

През март бургаската публика ще има възможността да гледа едно от култовите произведения на писателя Кен Киси - “Полет над кукувиче гнездо” през режисьорския поглед на Стефан Спасов. Продукцията е дело на ДТ “Гео Милев” - Стара Загора и е по драматизацията на Дейл Васерман. Авторите са почерпили вдъхновение и от едноименния култов филм на Милош Форман с Джак Никълсън в главната роля.

В ролята на Мак Мърфи ще влезе не друг, а Станимир Гъмов. Ще му партнират Диана Найденова като сестра Речид, Христофор Недков - Дейл Хардинг, Димитър Митев - Вожда Бромдън, Цветомир Черкезов - Били Бибит, Стефан Борисов - Мартини, Георги Райчев - Чезуик, Стефан Делев - доктор Спиви, Димитър Карамалаков - санитар Търкъл, Тодор Тодоров - санитар Уилямс, Жоро Райчев - санитар Уорън, Весела Петрова - сестра Флин, Светослава Иванова - Кенди Стар, Мария Пенчева - Сандра.

”Полет над кукувиче гнездо” е потресаваща история за живота в психиатрична клиника, в която медицинският персонал, под ръководството на Старшата сестра, съсипва волята на хората и ги принизява до безсмислено и болезнено подчинение под предлог, че ги лекува.

Скоро в това кукувиче гнездо обаче „кацва” новият пациент Мак Мърфи, принуден да се прави на психично болен, за да избегне затвора. Ненавиждащ лицемерието, първичен, скандален, похотлив комарджия, той подготвя бунт в болницата, който да промени всичко… Но Мак Мърфи  не знае колко струва свободата в свят, създаден за да смачка човешкия дух… 

”Полет над кукувиче гнездо” ще се играе отново на бургаска сцена благодарение на Маруся Русева и „Арт Ателие”, на 14 март, от 19 ч. в НХК. Билети можете да закупите на касата на НХК и на тел. 0894/898-098.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или