Гъмов идва в Бургас с класиката на Кен Киси "Полет над кукувиче гнездо"

Автор: "PoligrafF" , от 10.02.2019 0
Продукцията на ДТ "Гео Милев" - Стара Загора ще гостува на НХК през март.

През март бургаската публика ще има възможността да гледа едно от култовите произведения на писателя Кен Киси - “Полет над кукувиче гнездо” през режисьорския поглед на Стефан Спасов. Продукцията е дело на ДТ “Гео Милев” - Стара Загора и е по драматизацията на Дейл Васерман. Авторите са почерпили вдъхновение и от едноименния култов филм на Милош Форман с Джак Никълсън в главната роля.

В ролята на Мак Мърфи ще влезе не друг, а Станимир Гъмов. Ще му партнират Диана Найденова като сестра Речид, Христофор Недков - Дейл Хардинг, Димитър Митев - Вожда Бромдън, Цветомир Черкезов - Били Бибит, Стефан Борисов - Мартини, Георги Райчев - Чезуик, Стефан Делев - доктор Спиви, Димитър Карамалаков - санитар Търкъл, Тодор Тодоров - санитар Уилямс, Жоро Райчев - санитар Уорън, Весела Петрова - сестра Флин, Светослава Иванова - Кенди Стар, Мария Пенчева - Сандра.

”Полет над кукувиче гнездо” е потресаваща история за живота в психиатрична клиника, в която медицинският персонал, под ръководството на Старшата сестра, съсипва волята на хората и ги принизява до безсмислено и болезнено подчинение под предлог, че ги лекува.

Скоро в това кукувиче гнездо обаче „кацва” новият пациент Мак Мърфи, принуден да се прави на психично болен, за да избегне затвора. Ненавиждащ лицемерието, първичен, скандален, похотлив комарджия, той подготвя бунт в болницата, който да промени всичко… Но Мак Мърфи  не знае колко струва свободата в свят, създаден за да смачка човешкия дух… 

”Полет над кукувиче гнездо” ще се играе отново на бургаска сцена благодарение на Маруся Русева и „Арт Ателие”, на 14 март, от 19 ч. в НХК. Билети можете да закупите на касата на НХК и на тел. 0894/898-098.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или