Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Московски: Следим вече цялата акватория на България

Московски: Следим вече цялата акватория на България

Двата нови брегови центъра Варна и Бургас наблюдават цялата водна граница на България. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на откриването на бреговия център за управление на трафика в град Варна.

Двата нови бреговицентъра Варна и Бургас наблюдават цялата водна граница на България. Това каза министърът натранспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по времена откриването на бреговия център за управление на трафика в град Варна.

На събитието присъстваха министър-председателят БойкоБорисов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Варна ИванПортних, областният управител на Варна Стоян Пасев, генералният директор на ДП“Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов, народни представители, представителина централната и местната власт, гости и граждани на Варна и други официалнилица. 

Всички водни граници наБългария ще могат да бъдат наблюдавани от компетентните институции - Бреговаохрана, БОП, МВР за предотвратяване на контрабандата по море и река, заяви ощеМосковски. Той добави, че изграждането на двете брегови кули във Варна и Бургасще доведе до повишаване на ефикасността на работата на спец службите и навоенноморските сили. До месец ще започне да функционира и бреговият център зауправление на корабния трафик по река Дунав, допълни министъра.  

В Брегови център – Варна ще бъде разположен оперативен център за управлениена трафика – VTS Center Varna, който наблюдава и насочва корабният трафик вморските пространства северно от нос Емине и поддържа постоянен обмен наинформация с Брегови център – Бургас. В сградата ще бъде разположен и оперативният център от българската част наСветовната морска система за бедствие и безопасност – GMDSS Operating Center.От него ще се осъществяват всички комуникации, ангажимент на страната ни посилата на Конвенцията за опазване на човешкия живот на море (SOLAS Convention).В аварийни ситуации дейността ще може да бъде поета от специално изграденоработно място в бреговия център в Бургас. 

Строителството на бреговите центрове за информационно обслужване накорабоплаването във Варна и Бургас се финансира от ОП "Транспорт"2007 – 2013 г. по проект "Информационна система за управление на трафикана плавателни съдове (VTMIS) - фаза 3". Стойността на целия проект е почти40 млн. лева, а изграждането на двата брегови центъра струва около 4 млн. лв. След откриването на Брегови център– Варна, заедно с премиера Бойко Борисов министър Московски присъства наоткриването на нова учебна зала във Висшето военноморско училище „Никола ЙонковВапцаров“, където беше представен тренажор, който симулира управлението накораб при всякакъв вид природни климатични условия.

Тренажорът е уникален заБългария и чрез него корабните механици и бъдещите капитани могат да попаднатвъв всяка реална обстановка, която предлага плаването по море. Предстсвители наВисшето военноморско училище запознаха гостите с още два тенажора, единият дававъзможност за наблюдение на цялото българско крайбрежие, а другият спомага за отработванена  всички задачи по управление на кораб.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега