Турция се готви да премахне ДДС върху книгите, вестниците и списанията

Автор: "PoligrafF" , от 12.02.2019 0
Целта е да се стимулира издателската дейност.

Турция се готви да премахне ДДС върху книгите, вестниците и списанията. Целта е да се стимулира издателската дейност, като междувременно печатните издания станат по-достъпни за широката публика, пише “Daily Sabah”.

Новината обяви президента Реджеп Таип Ердоган по време на церемонията по първа копка на новия Културен център Ататюрк в Истанбул. Той посочи, че настоящият данък добавена стойност от 8%, налаган върху книгите и печатните издания, ще бъде намален до 0%.

Това била една от мерките за подкрепа на издателския бранш, който претърпявал сериозни загуби от дигитализацията. Очаква се текстът да бъде внесен за гледане от Парламента в рамките на една седмица.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или