Ученик с кампания в подкрепа на децата от Дневния център за лица с увреждания

Автор: "PoligrafF", от 09.01.2019 0
Младежът събира арт материали за кръжоците на децата.

Волен Терзиев е все още ученик. Съчетава уроците си в ПМГ “Акад. Никола Обрешков” в Бургас с доброволчество. От миналата учебна година той посещава Дневния център за деца и младежи с увреждания, където помага на амбициозния екип да работи в полза на 25 момчета и момичета на различни възрасти.

Освен специализирана грижа, децата и младежите в центъра получават индивидуално внимание и разнообразни занимания, които развиват социалните им умения, а също фината моторика, координацията и концентрацията им. Материалите за работа обаче често не достигат заради лимита в бюджета.

Затова Волен решава да организира дарителска кампания, с която да помогне за набавянето на нужните материали и развиващи игри. За целта регистрира кауза в платформата “Time Heroes”, намирайки съмишленици не само от града, но и от цялата страна. Те могат да изпращат:

Творчески материали:

* книжки за оцветяване;
* цветни моливи и флумастери;
* пластилин;
* бои за рисуване, включително за лице;
* перфоратори с различни форми за изработване на картички;
* “къдрави” ножички.

Развиващи игри и играчки:

* конструктори за деца над 7 години;
* едри мозайки;
* книжки със звуци или образователни игри със звуци;
* игри за памет;
* дървени низанки с топчета или подобни;
* музикални инструменти;
* активни карти с професии, спортове, сезони или други игри с тези тематики.
Добре дошли са и използвани игри, стига да са запазени и без липсващи елементи.

87 са дарителите, които до момента са заявили, че ще участват. 1/3 от тях вече са изпратили материали. Даряват българи от страната и чужбина, споделя майката на Волен в интервю за БНР - Бургас. Включително с подаръци за децата се включват и хора с увреждания, запознати с трудностите и предизвикателствата на адаптацията и интеграцията на тези деца.  Семейството вече обмисля да потърси и други подобни центрове, нуждаещи се от материали.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или