Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

3 години условно за полицай, получил подкуп

3 години условно за полицай, получил подкуп

Бургаският апелативен съд призна за виновен разследващ полицай Стоян Маринов в получаване на подкуп и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 г., изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 5 г.

Бургаският апелативен съд призна за виновен разследващполицай Стоян Маринов в получаване на подкуп и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3г., изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 5 г.

ПървоначалноМаринов е бил оправдан от Окръжен съд –Ямбол. Последвал е протест на Окръжнатапрокуратура –Ямбол, след който през декември 2015 г. Апелативен съд-Бургасотменя присъдата на предходната инстанция и признава Маринов за виновен поповдигнатите обвинение. През м. май 2016 г. осъдителната присъда е отменена отВКС, а делото върнато на апелативните магистрати.      

С постановената днес присъда, съдът наложина родения в гр. Елхово 43-годишен мъж, „глоба“ в размер на 2 000 лева и голиши от право да заема държавна длъжност – старши разследващ полицай, както ида упражнява разследваща дейност в държавно учреждение за срок от три години.

Според обвинителния акт, презмесеците август и септември на 2014-та година Стоян Маринов, изпълнявал служба,като разследващ полицай в РПУ –„Тунджа“, обл. Ямбол. Възползвайки си отслужебното си положение подсъдимият, чрез изнудване, поискал дар от 200 лева,от друго лице, за да не бъде то привлечено като обвиняем по досъдебнопроизводство за кражба.       

Така, възползвайки си от страхаот наказателно преследване на лицето, Маринов опитал да получи облагаза себе си, като предложил да не извърши действия по служба. Подсъдимият, първо подтикнал лицето даму даде подкуп, а в последствие и получил исканата сума. Стоян Маринов е бил задържан отслужители на Служба „Сигурност“ към  ОД на МВР-Бургас на 01.11.2015 г.      

Присъдата на Апелативен съд-Бургасподлежи на касационно обжалване и протестиране в петнадесетдневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега