Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АЗ набира кандидати за бране на плодове в Испания и Португалия

АЗ набира кандидати за бране на плодове в Испания и Португалия

Агенция по заетостта набира кандидати за работа в Испания и Португалия. Позициите са свързани със селското стопанство и по-специално брането на плодове.

Агенция по заетостта набира кандидати за работа в Испания и Португалия. Позициите са свързани със селското стопанство и по-специално брането на плодове. Сезонът стартира през февруари - март догодина, като заетостта е 2-3 месеца или до края на кампанията по прибиране на реколтата.

За бране на ягоди в Испания се търсят жени между 18 и 45 години, с опит в селскостопанската работа и с подходящи физически данни, предвид начина на бране и високите температури. Работното време е съгласно колективния трудов договор на провинция Уелва - 6 часа и половина на ден, а броят на работните дни зависи от атмосферните условия и производителността.

Заплащането е между €37 и €39 на ден след приспадане на данъците и удръжките за осигуровки. Настаняването се поема от работодателя, но се заплащат режийни разходи за ток, вода и газ. Разходите по пътуването до Испания се поема от кандидатките, а връщането до България се покрива от работодателя, при условие, че работничката остане до края на кампанията по прибиране на плодовете.

Кандидатсването се осъществява в Дирекция "Бюро по труда" по местоживеене. Офертите са публикувани в националния EURES сайт в рубрика „Работни места" с реф. № 3474 и № 3475. Крайният срок е посочен във всяка оферта.

За  бране на меки плодове (предимно малини) в Португалия се набират както берачи, така и супервайзори (ръководители на група) за всяка от фермите, в които има български работници. Срокът на заетост е 2-3 месеца, като началото се очаква да е в края на февруари или началото на март 2017 г. Могат да кандидатстват както мъже, така и жени.

Кандидатите трябва да са физически здрави, да имат минимум основно образование за берачите и средно или висше образование за ръководителите. Предимство дава опитът в селскостопанската работа и за двете длъжности, както и опит в ръководене на екипи за супервайзорите. Владеенето на език е задължително само за супервайзорите. За берачите е предимство.

Работата за берачите на меки плодове е за лица, които познават селскостопанския труд и са свикнали на ежедневни натоварвания, на работа на открито, при високи температури. Месечното нетно възнаграждение варира между €718 и €1068 за берачите и между €927 и €1227 за супервайзорите. Осигурено е безплатно настаняване. Работната седмица е 40 часа с възможност за извънреден труд.

Начин за кандидатстване:

- Берачи на плодове - Попълване на апликационна форма в Дирекция „Бюро по труда”, в срок до 06.01.2017 г. Работодателят ще проведе интервюта със записаните кандидати през втората половина на м. Януари 2017 г.

- Супервайзори - Подаване на CV (на английски език) и попълнена апликационна форма по образец (на английски език) в Дирекция „Бюро по труда” по местоживеене в срок до 30.11.2016 г. или изпращане на тези документи на е-мейл: D.Piryankova@az.government.bg.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега