Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Агенцията по горите с масирани проверки по лова в цялата страна

Агенцията по горите с масирани проверки по лова в цялата страна

Следи се за спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча при групов лов на дива свиня и хишници.

Изпълнителна агенция по горите осъществява масови проверки в цялата страна за спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча при групов лов на дива свиня и хишници.

Следи се за провеждането на задължителния инструктаж на участниците в лова, преди неговото започване, както и дали ръководителят е изпълнил задълженията си като е  проверил ловните билети и членските карти на всеки член от дружинката и е попълнил съответното разрешително за лов. Задължително е участниците в лова да са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят, а употребата на алкохол и упойващи вещества преди и по време на лов са абсолютно забранени. 

За периода от началото на ловния сезон за тази година (12 август) досега, служителите на ИАГ и нейните структури – регионалните дирекции по горите, съвместно с МВР, държавните предприятия и техните териториални поделения – държавните горски и ловни стопанства, както и с представители на ловни сдружения са проверили 5 530 ловни дружини и близо 54 000 ловци. Задържани са 2 моторни превозни средства, 10 бр. оръжия, 32 бр. боеприпаси, 22 бр. неразрешени ловни уреди – звуковъзпроизвеждащи средства за лов на пьдпьдьк. 

За безопасното протичане на ловните излети и предотвратяване възникването на нещастни случаи и неприятни инциденти е необходимо всички ловци да проявяват дисциплина и отговорност, да упражняват контрол помежду си за правилното изпълнение на законовите разпоредби по време на лова. 

Проверките на служителите от структурите на Министерство на земеделието, храните и горите, ангажирани с контрол в горските територии и на Министерство на вьтрешните работи продължават.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега