Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: България е с потенциал за СПА столица на Европа

Ангелкова: България е с потенциал за СПА столица на Европа

Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курорт Сапарева баня.

Председателствотона Съвета на Европейския съюз е реален шанс, от който ще се възползваме, за дапредставим България като уникална туристическа дестинация, заяви министърът натуризма Николина Ангелкова в интервю пред National Geographic.  Пред световноизвестното издание тя каза, чеследващата половин година за България, освен огромна отговорност, ще бъдевъзможност да покаже природа, култура, традиции, история, иновации и уникалнитедадености на държавата ни.

"Тук човек може както да се откъсне от суетата наглобалния свят, да се наслади на автентични хилядолетни традиции и да се заредиот непокътната природа, така и да се възползва от удобствата на  най-модерните дигитални възможности", обясниминистърът на туризма.

Презследващите 6 месеца се предвиждат множество участия в публични събития отстрана на Министерството на туризма. Именно тези прояви биха могли да привлекатголям брой туристи и инвеститори в страната, заяви министър Ангелкова.

Част отпредвидените дейности, в които ще вземем участие, са Международното изложение„Ваканция и СПА“, международна кръгла маса на тема „Дигиталната трансформация втуризма“, както и международен форум в областта на туризма и енергетиката врамките на българското председателство на Дунавската стратегия.

"България имапотенциала да стане СПА център на Европа благодарение на изобилието си отминерални води, медицинска кал, лечебен торф", каза още министър Ангелкова. Идопълни, че страната ни е втора в Европа по тези природни ресурси следИсландия. Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курортСапарева баня.

Министерството на туризма работи по създаването на балнео- и СПАмаршрути, до момента над 30 общини са проявили интерес към инициативата, добавиминистър Ангелкова.Друга темана разговора бе развитието на висококачествения туризъм в България.

"Страната ние изключително спокойно място за почивка, климатът тук е здравословен, хранатае качествена, естествена и вкусна. България може да предложи огромноразнообразие за всякакъв вид туризъм", каза още министърът на туризма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега